Casiera necinstita la Fiscul brasovean

Casiera necinstita la Fiscul brasovean

0 128

Un brasovean, cetatean proprietar al unei case, a unui mic teren alaturi si a unui turism, s-a dus, ca sa prinda si reducerea de 5% de pana la sfarsitul lui martie, la sucursala de la Complexul Mare a Fiscului pentru a-si achita birul pe acest an.
Omul avea de platit pentru casa si teren 537 lei, iar fara 5% ramaneau 510,85 lei. Pentru masina mai avea de scos din buzunar 67 lei, fara cele 5% 63,65 lei. Deci un total de 573,80 lei, fara cele 5%.
Omul nostru, om la peste 70 de ani, a scos prima data 400 lei, pe care ii avea pregatiti intr-un buzunar si i-a pus la ghiseul in spatele caruia trona o angajata-incasatoare cam tafnoasa, taind scurt orice colaborare verbala sau orice intrebare cerand lamuriri.
Tipa, pe numele ei Hanelore Simionescu de la ghiseul 14 – numele rezulta din chitantele eliberate si insotite de o mazgalitura drept semnatura – i-a cerut omului nostru inca 200 lei, pentru completarea sumei totale, caci omul nostru pregatise banii dupa vechea taxare, plusata anul acesta de Primarie cu 20%, dupa cum se stie.
Omul a dat si acesti bani si a asteptat restul, adica, dupa un calcul de clasa primara, 26 lei.
Iata si numarul chitantelor: 271009536 si 271009537, ambele din 03.03 2010, prima fiind pentru casa si teren, iar a doua pentru masina.
Nu mare i-a fost insa surpriza cand s-a pomenit cu doar sase lei rest. Iar cand a incercat sa-si ceara dreptul a fost repezit si indepartat sub motivul ca ar fi bine sa invete sa socoteasca si sa plece, ca s-a facut coada.
Si omul a fost obligat sa inghita galusca.
Ce ma mira nu este obraznicia functionarei, ci faptul ca nu i-a cerut, in completare, doar, sa-i zicem, 180 lei, daca nu chiar suma fixa, caci tipa facuse deja calculul.
Sa fi fost intentie? Pe moment acceptam varianta unei erori, cu toate ca au existat la coada si cetateni care au marait ca nu este prima intamplare de acest fel.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.