Ce e un actor si ce vrea sa spuna, sau dupa Florin...

Ce e un actor si ce vrea sa spuna, sau
dupa Florin Piersic… Horatiu Malaele

0 148

Anul trecut, inceputul primaveri – cel care poarta cu el sarbatori de celebrare: martisorul si Ziua Femeii, amandoua cu origini inca din vremea Greciei Antice sau a Imperiului –, a fost sarbatorit si de catre Teatrul „Sica Alexandrescu” si Filarmonica din Brasov. Atunci a fost vorba de un recital extraordinar al actorilor Florin Piersic si Emilia Popescu, insotiti muzical de catre prestigioasa orchestra brasoveana.
Si, cum lucrurilor bune le sta bine sa devina traditie, anul acesta primavara va fi marcata din nou pe scena, de un alt spectacol special: Horatiu Malaele, alaturi de Filarmonica din Brasov.
Recitalul „Sunt un orb”, ce poarta numele unei poezii semnate de catre Marin Sorescu, va aduce in fata spectatorilor versurile scrise de catre Nichita Stanescu, Teodor Paca, George Toparceanu, Emil Brumaru, Mircea Micu, George Tarnea, Geo Dumitrescu si altii. O talmacire aparte a sensului, un continuu joc intre ironie si tristete, intre umorul si adancimea lucrurilor ascunse in spatele versurilor, pe care numai Horatiu Malaele o poate descoperi si impartasi. „Si maine-i o zi, / Si ziua din tine / Frumos va zambi / Sperantei din mine” va spune cu incredere actorul, in timp ce Filarmonica din Brasov, sub bagheta lui Ovidiu Dan Chirila va interpreta fragmente muzicale din toate timpurile: uverturi, arii celebre, valsuri, polci si altele. Solisti: Crina Zancu – soprana, Hector Lopez – tenor.
Aceasta intalnire speciala intre vers si muzica, dedicata primaverii si sperantei, dedicata femeii, dar si tuturor celor ce o inconjoara, va avea loc duminica, 7 martie, ora 19.00 la Sala Mare a Teatrului „Sica Alexandrescu”.

Va asteptam!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.