Cearta intre intelectualii lui Basescu.

Cearta intre intelectualii lui Basescu.

0 121

Deputatul PD-L, Sever Voinescu, criticat de Cristian Preda pentru expresia “basescianism”, ii cere acestuia sa nu se mai “sfadeasca” cu el in public.
„Nu stiu de ce Cristian Preda vrea cu tot dinadinsul sa ne sfadim in public. Ii urmaresc de ceva vreme goana dupa glorie mediatica si ma mir. Daca are ceva sa-mi spuna, stie bine cum sa ma gaseasca. E a doua oara cand ma sarjeaza cu blogul si e a doua oara cand prefer sa-l ignor. A treia oara, s-ar putea sa reacþionez. Dar il rog sa nu incerce”, ii transmite democrat-liberalul Sever Voinescu colegului sau de partid.
Deputatul remarca faptul ca Preda nu se poate abtine sa nu vorbeasca despre un cuvant dintre altele mii rostite la o conferinta la care el nu a participat si ii transmite europarlamentarului sa citeasca textul conferintei in care a folosit expresia „basescianism”.
„Inþeleg ca il enerveaza adjectivarea politica a numelui presedintelui. E treaba lui. Din ceea ce am aflat, spune ca e nevoie de raspunsuri pentru problemele sociale si nu de cuvinte inventate. Nu-mi vine sa cred ca o fraza de o asemenea platitudine, o fraza ca o lozinca putreda, a putut fi scrisa de Cristian Preda. Sunteti siguri ca el a scris acea postare?”, se intreaba Voinescu rhetoric.

Vanatoarea dupa „glorie mediatica”
La randul sau si ca raspuns, Cristian Preda afirma regretul ca domnul Voinescu a intrat in echipa lui Ioan Oltean
Europarlamentarul PD-L riposteaza la atacul colegului sau de partid Sever Voinescu, care il acuzase ca se afla intr-o goana dupa glorie mediatica.
“Regret sa constat ca domnul Voinescu, care are un blog, a intrat in echipa domnului Ioan Oltean, a celor intimidati de dialogul public prin noile media”, a declarat Preda.
„Sever Voinescu a comis aceeasi eroare ca si Toader Paleologu. Sa ne amintim primul episod. T.Paleologu a asezat sub numele “pleasca” ideea ca PD-L a beneficiat electoral de carisma lui Traian Basescu. Fiind de fata atunci cand amicul Toader a lansat formula, va marturisesc ca am simtit cum imi cade tavanul in cap! Expresia plastica aleasa de cel care era in acea clipã ministru al culturii era destinata sa epateze, nu sa convinga. Sever Voinescu a vrut, la randul lui, sa spuna ca exista o diferenta foarte mare intre felul in care inþelege politica actualul presedinte si viziunile unora dintre membrii PD-L. Ca sa descrie optiunile sefului statului a folosit expresia “basescianism”. Nefericita alegere! Spun asta, desi am fost la fel de uimit ca si Sever Voinescu sa descopar unele din practicile PD-L”, a scris Preda pe blog.

Acuma imi spuneti, stimati cititori, care cu cine tine si ce meci se joaca?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.