Razbunarea lui Boc

Razbunarea lui Boc

0 127

In bunul obicei dictatorial, in care “cine nu e cu mine este contra mea”, Guvernul Basescu – Boc incearca sa imprastie teroare, nu in stil inchizitorial, ci mai modern, mai elegant, prin institutiile pe care si le-a aservit.
Acuma a venit randul televiziunilor care indraznesc sa critice latraul si pe stapanul sau, si aici ma refer la postul TV Realitatea. Nu voi comenta cele preluate si voi reda cat mai exact comunicatul acestui post de stiri.

Astfel, deranjat de atitudinea critica a Realitatea TV fata de Guvern, Emil Boc face uz de puterea ANAF
De exact douã luni exista un razboi nevazut, la care jurnalistii Realitatea TV au devenit parte, fara sa vrea. Singura lor vina, pentru care au ajuns intr-un front de lupta cu care nu sunt obisnuiti, este aceea ca nu stiu sa fie obedienti. Este vina ca isi fac meseria si ca munca lor presupune, deseori, sa critice Puterea.
Realitatea TV a ales sa spuna povestea acestui razboi, unul prin care a mai trecut in 2004, in timpul guvernarii Adrian Nastase. Astazi, premierul Romaniei se numeste Emil Boc. El conduce Partidul Democrat-Liberal, care a fost adversar, aliat, apoi iar adversar al PSD.
Pe 7 decembrie 2009, in dimineata cand a devenit clar cine era noul presedinte al tarii, o echipa a directiei anti-frauda din ANAF descinde in sediul Realitatea TV. De atunci si pana astazi, inspectorii paralizeaza practic orice activitate financiar-contabila, solicitand verificarea a zeci de mii de documente privind contractele de drepturi de autor ale jurnalistilor postului. Controlul vine la doar cateva luni dupa ce, in primavara lui 2009, ANAF investigase exact aceleasi contracte referitoare la anii 2006-2007, fara a descoperi nereguli. Explicatia acestei actiuni este simpla: controlul vine din ordinul direct al premierului Emil Boc, asa cum reporterii RTV aveau sa afle chiar de la politicieni PD-L.

In acelasi timp, deputatul PD-L Silviu Prigoana incepe sa dea declaratii publice despre datorii de zeci de milioane de euro ale Realitatea TV, fara a aduce vreo dovada in acest sens. In seara zilei de 20 ianuarie, ANAF scapa „pe surse” stirea ca a blocat conturile Realitatea Media, pentru datorii la buget reprezentand taxele si impozitele aferente salariilor pe ultimele patru luni, aproximativ un milion de euro. A doua zi dis-de-dimineata, Realitatea Media anunta plata integrala a datoriilor catre stat, prezentand oficialilor ANAF dovada platii inainte ca acestia sa apuce sa blocheze efectiv vreun cont al firmei.

Trezindu-se intr-o situatie penibila, ANAF transmite un ordin de blocare a conturilor care este aplicat formal pentru fix 20 de minute. Jurnalistii Realitatea TV descopera ca ordinul a venit la seful ANAF direct de la
premierul Emil Boc. Investigatia jurnalistica arata ulterior ca entitati media care l-au sustinut neconditionat in campanie pe Traian Basescu, precum B1TV sau OTV, au datorii uriase la bugetul statului, fara a fi deranjate de controalele ANAF.

Dupa cateva zile, intr-o reuniune a PD-L la Poiana Brasov, premierul Emil Boc lamureste de ce a transmis aceste indicatii clare catre ANAF: el le cere ministrilor PD-L sa nu accepte invitatii la emisiunile Realitatea TV, din cauza tonul critic pe care moderatorii il au la adresa Guvernului. Emil Boc a marturisit ca, in campania electorala, a avut o cadere nervoasa din cauza atitudinii critice a postului fata de actiunile sale. Astfel, ministrii PD-L se incoloneaza, seara de seara, la OTV sau B1TV, cu premierul in frunte.

Astazi, Realitatea TV este cea mai urmarita platforma publica de stiri si dezbateri, fiind lider national in transmiterea live a celor mai importante stiri din tara si din lume.
Astazi, controlul ANAF continua. In curand, durata acestuia va ajunge la trei luni, dublu decat orice control de fond executat de ANAF in Romania.

Sunt acuze grave, directe, la obiect si cu dezvaluiri de nume, ceea ce nu poate exprima decat adevarul situatiei, in urma unor investigatii temeinice. Caci daca cele afirmate nu ar fi reale, postul Realitatea ar zbura de pe firmamentul emisiunilor TV. Asa ca, personal, am incredere in textul de mai sus.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.