Udrea, Blaga, Funeriu – hop si ei la patinoar

Udrea, Blaga, Funeriu – hop si ei la patinoar

0 130

Mii de brasoveni au luat cu asalt patinoarul olimpic artificial inaugurat ieri in Brasov, o investitie de aproape zece milioane de euro.
Patinoarul inaugurat la Brasov este cel mai mare si mai modern patinoar artificial acoperit din Romania si este prima baza sportiva terminata dintre cele care vor gazdui competitii in cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European din 2013, care va fi gazduit de Brasov.

La inaugurarea patinoarului au participat actualul si fostul ministru al Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, respectiv Vasile Blaga, ministrul Educaþiei, Daniel Petru Funeriu, secretarul de stat pentru sport Octavian Belu, precum si oficialitati din conducerea judeþului si municipiului Brasov.
De asemenea, la eveniment au fost prezenti sportivii Doina Melinte, Violeta Beclea, Laura Badea si Mihai Covaliu, presedinti de federatii sportive si reprezentanti ai COSR.
Dupa taierea panglicii – in poza se vad faptasii! – primarul Brasovului, George Scripcaru, adeclarat ca acesta este un eveniment important nu doar pentru Brasov, ci si pentru Romania.
“Acesta este doar primul obiectiv pe care il vom construi in Brasov in vederea organizarii in bune conditii a Festivalului Olimpic al Tineretului European din 2013″, a subliniat Scripcaru.

Cei treiinvitati mai de soi si-au prezentat si ei numarul, vorbind despre viitorul luminos al bazei sportive a judetului in vederea Festivalului din 2013.

Patinoarul are 1.600 de locuri, instalatiile tehnice si vestiarele fiind utilate la cel mai inalt nivel al tehnicii actuale din domeniu.Investitia a fost de peste 10 milioane de euro, fiind suportata atat din bugetul municipiului Brasov, cat si din fonduri venite de la Ministerul Dezvoltarii Regionale.

Nu intru in detalii tehnice, acestea sunt afisate pe un panou langa sala, pentru cei curiosi.

Festivitatea de inaugurare a patinoarului a fost marcata printr-un show pe gheata la care au participat patinatori brasoveni, dar si invitati din Germania, vedetele show-ului fiind celebra pereche de patinatori Tanja Szewczenko – Norman Jeschke, castigatori a numeroase trofee internationale, vedetele celui mai mare show pe gheata din Europa – Holliday on Ice.

Ceremonia de inaugurare a patinoarului olimpic Brasov s-a incheiat cu disputarea unui meci de hochei sustinut de echipa locala SCM Fenestela 68 Brasov in compania echipei Steaua.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.