Antonescu vrea guvern dupa model occidental

Antonescu vrea guvern dupa model occidental

0 124

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca daca proiectul sau va fi castigator la Congresul din 5-7 martie, va institui in partid modelul occidental al Guvenului din umbra, cu oameni pe fiecare functie, care sa aiba o activitate aplicata.
„Odata cu lucrurile transate la acest congres, PNL trebuie sa treaca la un mod de a face opozitie asa cum nu s-a mai facut pana acum in Romania intr-un sens foarte riguros, foarte occidental, aplicat, temeinic. Daca proiectul meu va fi adoptat la acest Congres, daca voi mai fi în fruntea acestui partid, foarte repede, cum iarasi nu s-a mai facut, vom anunta ceea ce se cheama ‘Guvern alternativ’, cu oameni pe fiecare functie”, a anuntat Antonescu
„E un risc pe care iar o sa mi-l asum pentru ca un partid e o increngatura de oameni care lupta pentru putere, pentru functii de putere, si daca tu le spui cu doi ani inainte de alegeri: la educatie sau la transporturi, la finante va fi cutare ministru, sigur ca sperantele multora sunt retezate si atunci ai din partea lor tensiuni”, a mai spus presedintele PNL.
El a adaugat ca liberalii vor trebui sa spuna inca de acum ca „la Ministerul Educatiei e cutare, la Finante e cutare, iar acel cutare sa poata intre timp, actionand intr-adevar cum actioneaza un Guvern in umbra in Anglia sau alte parti, sa contrapuna mereu, sa taxeze aplicat si nu doar retoric ceea ce face actualul Guvern”.

Idei bune, chiar foarte necesare. Dar cine si cati il vor sprijini pe Antonescu in demersurile sale aici, la Portile Orientului?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.