Microcredite de la UE pentru someri

Microcredite de la UE pentru someri

0 132

Chiar daca guvernul Romaniei nu arer planuri de bataie pentru rezolvarea uneia dintre cele mai grave probleme cu care ne confruntam, odata cu aparitia crizei economice la nivel mondial, iata ca UE si-a facut temele la acest capitol.
Miile de someri din intreaga Uniune Europeana vor fi ajutati sa supravietuiasca in vremuri de restriste printr-un program de sustinere a celor care si-au pierdut locul de munca odata cu recesiunea in care au intrat tarile europene.
Acest program special creat pentru someri se refera la acordarea de microcredite pentru infiintarea de firme.
Creditele vor avea valori de pana la 25.000 de euro si se vor acorda somerilor care vor sa puna bazele unor mici companii proprii, cu pana la 10 angajati, si au dificultati in obtinerea unui credit traditional.
Programul are rolul sa dea o noua sansa somerilor si sa faca accesibil antreprenoriatul pentru categoriile cele mai defavorizate din Europa.
Valoarea totala a programului este de 100 de milioane de euro, din care 60 de milioane de euro vor proveni din programul UE pentru solidaritate si munca, numit „Progress” si 40 de milioane de euro din fondurile nealocate din bugetul Uniunii.
In 2010, vor fi disponibilie 25 de milioane de euro pentru microcredite.
Programul, aprobat de Parlamentul European, se va derula pe parcursul a patru ani.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.