Nepotismul in conceptia Baroului Brasov

Nepotismul in conceptia Baroului Brasov

0 135

Sa fii gogoman, e una, dar sa fii gogoman si sa mai si semnalizezi, deja este nesimtire!
Insa, cum Romania este „the land of choice”, nimic nu ne mai uimeste, nici declaratiile unor personalitati ale unei comunitati cu pretentii de oameni „rationali”, cu carte.
Decanul Baroului Brasov a scos pe gura un porumbel, o gogomanie, demna sa candideze la Bancul lunii: Fiii avocatilor ar trebui acceptati in avocatura intrucat provin din familie, precizand ca ei „pot deveni buni avocati sub indrumarea propriei familii”.
Ce replica sa mai ai la o asemenea ineptie?!
Decanul brasovean a aratat ca, avandu-se in vedere „multitudinea de nemultumiri cu privire la examenul de admitere, exclusiv ca avocat stagiar, cat si ecourile aceluiasi examen si contestatiile facute, s-a hotarat sa se organizeze o noua stagiune de examen de admitere in avocatura”.
Desi invoca criteriile de integritate in organizarea examenului grila, decanul arata ca „multi copii ai avocatilor, care au zeci de ani o legatura profesionala si de suflet, pot fi respinsi in primul rand din cauza modului de organizare a examenului”.
„Vazand si faptul ca tocmai in aceasta «strictete» se pot comite erori sau lipsuri din diferite cauze, va aduc in atentie aceasta problema. Altfel spus, in calitate de decan, consider ca asa cum exista o protectie subiectiva a altor bresle de liber profesionisti cum ar fi lichidatori, executori, medici, evaluatori, fara a uita si intreaga paleta a notarilor si magistratilor, consider ca si avocatii trebuie sa fie protejati in accesul in avocatura a copiilor de avocati”, a subliniat acesta, citat fiind de Mediafax.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.