Propunere UDMR inacceptabila

Propunere UDMR inacceptabila

0 118

Parlamentarii UDMR au propus o lege de reimpartire a Romaniei pe regiuni.
Proiectul de reorganizare a regiunilor ii divizeaza, de pilda, pe covasneni, dar si pe liderii PSD. Mai mult chiar decat decuparea macroregiunii de centru exact pe granitele Dictatului de la Viena, pe localnici ii sperie perspectiva enclavizarii unei regiuni sarace, formate din judetele Covasna, Harghita si Mures – adica vestitul tinut secuiesc . Proiectul a fost aprobat tacit de Senat, dar Camera Deputatilor va avea ultimul cuvant.
Etnicilor maghiari din Covasna le convine o asociere cu Harghita, in timp ce romanii vad mai viabila cooperarea cu Brasovul.

Liderii UDMR sustin ca proiectul ar avea ratiuni pur economice, pentru ca in actuala Regiune 7 Centru, Covasnei ii lipsesc sansele de a obtine fonduri europene.

Deputatul UDMR Marton Arpad considera ca in cadrul regiunilor, pentru ca “li se cere si contributie financiara, cei care au bani vin cu proiecte mai bune si-n final tot cei bogati iau acesti bani”.

Pesedistii covasneni nici nu concep modificarea regiunilor si cer respingerea din start a proiectului de lege. Ei spun ca in acest fel s-ar intarzia cu minim cinci ani absorbtia fondurilor europene, pentru ca grosul banilor vine prin aceste regiuni. Deputatul PSD de Harghita, Mircea Dusa, ar accepta totusi o negociere a proiectului. El admite ca ar trebui rearanjate regiunile, dar ca trebuie stopate pornirile de a face impartiri pe criterii etnice

Proiectul de reorganizare a regiunilor va intra in dezbaterea Camerei Deputaþilor cu avize negative atat de la Guvern, cat si de la comisia de fond.

Cum este cu lupul? Isi schimba parul, dar naravul ba. Oare din ce haita fac parte udemeristii?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.