Tiparnita din dormitor

Tiparnita din dormitor

0 330

Brasovenii nici nu au stiut ca in urbea lor functiona o tiparnita de bani, altfel ar fi privit lumea mai de sus. Iata insa ca Politia a descoperit cum o femeie tiparea bani acasa, in dormitor
Banii falsi erau tipariti pe banda rulanta in dormitorul unui imobil de catre consoarta unui puscarias, care o coordona din inchisoare, asta au descoperit poliþistii brasoveni in colaborare cu procurorii DIICOT si angajati ai SRI.
Cei doi infractori conduceau insa o reþea mult mai mare de infractori care falsificau bancnote, le vindeau, iar apoi acestea erau plasate prin magazine sau piete.
Monitorizarea politistilor a durat mai bine de sase luni. In acest timp s-a descoperit cum patru persoane coordonate prin telefon de un detinut din penitenciarul de la Miercurea Ciuc foloseau softuri si imprimante speciale pentru a realiza bancnote care apoi erau introduse pe piata si schimbate pe bani adevarati.
Procurorii afirma ca bancnotele erau relativ bine facute si se realizau prin scanarea unor bilete de banca bune si folosirea unor instrumente care ulterior au si fost gasite la perchezitiile domiciliare.
Cei patru membri ai retelei au fost prinsi chiar in flagrant in timp ce multiplicau bancnotele care urmau sa fie mai apoi vandute cu sume reprezentand cam 25% din valoarea lor. Politiatii au descoperit in special bancnote de 200 si 500 de lei falsificate, in valoare totala de 40.000 de lei.

Cele patru persoane au primit mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile, urmand ca si detinutul care coordona intreaga afacere sa fie instiinþat de acuzatiile care i se aduc, urmand ca la pedeapsa de executat sa I se mai adauge si aceasta pentru falsificare de bani.
Toti cei implicati in falsificarea banilor risca pedepse cu inchisoarea intre 7 si 20 ani.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.