Inca un pas spre autonomie?

Inca un pas spre autonomie?

0 115

Iata ca secuimea mai incearca un pas spre autonomie, caci Tinutul Secuiesc va avea agentie de turism proprie si independenta fata de circuitul tarii, ca scop.
Astfel, judetele Harghita, Mures si Covasna vor avea propria agentie de turism cu scopul de a promova valorile culturale din zona, suna versiunea oficiala.
Si n-as avea nimic impotriva, presupunand ca pliantele si ofertele si tot tacamul ar fi scrise si in romaneste, insa cineva, sub acoperirea anonimatului, mi-a spus ca idea nu este agreata.
Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, a declarat ca, impreuna cu autoritatile judetene din Mures si Covasna infiinteaza o agentie de turism ca „sa promoveze valorile culturale comune ale localitatilor din zona”.
„Noi aici in Secuime dorim sa sprijinim micile afaceri. Aici in Secuime vrem ca turismul sa fie unul de familie, sa nu fie industrializare pentru ca natura sa fie ocrotita. Dorim un proiect sustenabil”, explica Borboly Csaba.
Presedintele Consiliului Judeþean Harghita a explicat ca autoritatile din cele trei judete intentioneaza sa obtina finantare europeana pentru dezvoltarea turismului.
„Avem sapte proiecte, din care doua sunt deja aprobate”, a mai spus Borboly Csaba.
Agentia de turism a Tinutului Secuiesc ar urma sa sprijine micii investitori, si nu sa-i controleze, a asigurat Borboly Csaba.
„Este vorba despre o agentie care promoveaza, care coordoneaza, care ajuta familiile din zona, ca sa nu vina aici mari investitori la care noi platim”, a mai spus Borboly Csaba.
Intrebat daca infiinþarea acestei agentii este legala, presedintele Consiliului Judetean Harghita a raspuns ca „avem baza legala, legea administratiei publice 215, prin care se pot infiinta asociatii intercomunitare la care putem acorda atributii complete”.
Oare cum vor fi apreciate vilele si pensiunile, in stele, margarete, sau in cai asiatici, secui cu barda deasupra capului sau cu brisca la cizma?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.