La Brasov, pomana europeana livrata acasa

La Brasov, pomana europeana livrata acasa

0 108

Autoritatile brasovene s-au vazut nevoite sa livreze faina si zaharul gratuite, primate ca ajutoare de la Uniunea Europeana, acasa la beneficiary.
Caci, in urma unui calcul, numai in municipiul Brasov peste 4.000 de persoane nu si-au ridicat cele 15 kilograme de faina si 4 kilograme de zahar, majoritatea pentru ca nu au aflat ca au acest drept sau nu sunt in stare sa se deplaseze pana in Noua, la Centrul de Batrani, unde este depozitata marfa.
In toamna, cand a inceput distributia ajutoarelor, beneficiarii formau cozi mari in fata institutiei. Acum nimeni nu mai merge sa isi ridice faina si zaharul, iar conducerea Centrului numara zilele ramase pana la expirarea termenului de garantie pentru produsele din depozit.

In judetul Brasov au ramas nedistribuite 108 tone de faina si 34 de tone de zahar. Sin u este de crezut ca cei indreptatiti la ajutor san u aiba nevoie de cele doua alimente. Iar marfa trebuie sa ajunga la beneficiari cu cel putin o luna inainte de expirarea termenului de garantie.
De acest ajutor beneficiaza persoanele care au un venit minim garantat, somerii, batranii cu pensii sub 400 de lei pe luna si persoanele cu handicap grav si accentuat.
Deoarece sunt destui beneficiary care nu se pot deplasa pana la centru, ori din cauza vreunui handicap locomotor, ori din cauza unei varste inaintate. De aceea s-a hotarat de catre autoritati ca faina si zaharul sa fie dus cu masinile institutiilor la acesti beneficiari acasa.
Daca nu pot duce ajutoarele in timp util la toti beneficiarii, autoritatile pot decide redistribuirea lor catre cazurile sociale aflate in evidenta fiecarei primarii din judet.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.