Mai crede cineva in Aeroportul Brasov ?(2)

Mai crede cineva in Aeroportul Brasov ?(2)

0 121

Vazut din “zona libera de administratie si politica”, adica dinafara, Proiectul Aeroportului International Brasov-Ghimbav este intepenit in indiferenta celor care ne conduc, mai mult sau mai putin intamplator alesi de noi.
Toate institutiile publice care s-au implicat intr-un fel sau altul anul trecut, in aceasta perioada tin sub tacere subiectul. Ultimele dueluri verbal-juridice dintre CJ si Prefectura au marit ceata din jurul viitorului Aeroport.
Dinspre CJ Brasov, de acolo de unde ar trebui ni spuna ce se intampla cu finantarile de care s-a tot vorbit in tot anul 2009, nimic. Au secretizat pana si situatia creditului de 14 milioane. S-a contractat sau nu s-a contractat de CJ Brasov acel credit cu BCR – banca care a castigat ultima licitatie organizata in acest scop in vara lui 2009 ?
Ultima informatie legata de acest credit a aparut pe la inceputul lunii noiembrie cand “presedintele CJ, Aristotel Cancescu, vicepresedintele Attila Kovacs, seful Intelcan, Ronald Weissberger, si consultantul bancar Ivan Nicolae s-au aflat la Viena, pentru semnarea contractului cu BCR, banca controlata de Erste, care va acorda acest credit”. Sursa informatiei este un domn Levente care a postat-o pe site-ul AeroportBrasov.ro.

Unde este Intelcan ?
Lipsa prezentei firmei Intelcan, altadata extrem de activa sub Tampa, ne face sa credem ca si in aceasta zona sunt ceva probleme. Licitatia organizata de Consiliul Judetean in anul 2006 pentru realizarea Aeroportului, se stie ca a fost castigata de catre societatea canadiana Intelcan Technosystem. Dupa o negociere destul de lunga, conform Monitorului Oficial, Contractul a fost semnat in vara anului 2007. Au trecut cca. doi ani si jumatate de atunci si este posibil sa avem surpriza ca respectivul Contract sa fie expirat sau undeva la limita de valabilitate.
Verificand “presa vremii” se pare ca si alte documente obtinute in perioada de dupa semnarea Contractului cu Intelcan sunt pe cale de a “expira”. Reamintim cititorilor nostri ca ceremonia de lansare a lucrarilor la viitorul Aeroport va implini nu mai putin de doi ani, in luna aprilie. Deci, atunci cand s-au lansat acele ceremonii, sigur existau avizele necesare, Certificatul de Urbanism si probabil intr-o faza avansata Autorizatia de constructie. Ce s-a mai intamplat cu o parte din documentele respective? Conform legislatiei in vigoare, termenele de valabilitate sunt limitate, prin urmare acestea sunt pe cale de a expira, daca nu sunt deja expirate.
Dupa prime atacuri venite din partea reprezentantului PD-L, Prefectul Gontea, sunt de asteptat si altele. Cat despre finantare, inca nimeni nu ne spune unde s-au pierdut investitorii canadieni ai dlui Cancescu, cei austrieci ai dlui Vespasian sau chinezii dlui Nita?

Iza M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.