Prognoza meteo la sfarsit de saptamana

Prognoza meteo la sfarsit de saptamana

0 120

Ninsori si temperaturi in crestere vor lua locul gerului in zilele urmatoare-
Astazi si in urmatoarele doua zile vremea se incalzeste, iar finalul saptamanii ne gaseste cu un regim termic foarte apropiat de cel normal. Masa de aer foarte rece care ne-a adus gerul aproape insuportabil din zilele trecute se retrage spre nord si lasa loc unui aer mai cald, care vine dinspre bazinul mediteranean. Dar saptamana viitoare aduce schimbari semnificative, in sensul ca sunt sanse ca vremea sa devina din nou severa, cu precipitatii insemnate in regiunile extracarpatice, insotite de intensificari ale vantului si o racire a vremii mai intai in vest.
Astazi cad ninsori in nord-vestul tarii. La primele ore ale zilei cerul va fi incarcat de nori si va ninge slab in Dobrogea si izolat in restul tarii. Vantul va prinde putere in vest, in sud-est si la munte. Aerul foarte rece, continental polar, se retrage usor spre nord, iar maximele cresc si se incadreaza intre minus 7 si plus 2 grade Celsius.

La munte va ninge mai ales in nordul Carpaþilor Orientali si mai slab cantitativ in celelalte masive. Vantul va sufla mai tare pe creste, iar temperatura aerului va fi in crestere usoara. La Predeal si Semenic vor fi maxime de minus 7 grade, in timp ce la Sinaia, Paltinis si Stana de Vale pranzul aduce minus 4 grade in termometre. Mai frig va fi pe varful Toaca – Ceahlau, cu minus 13 grade.

Maine va ninge la amiaza in Carpatii Occidentali, in vestul Meridionalilor si in nordul Carpatilor Orientali. Stratul de zapada nou depus poate fi consistent, iar echivalentul in apa poate ajunge la la 15 litri/mp. In rest, precipitatiile mixte cad pe arii restranse.
Maine cerul va fi acoperit de nori in cea mai mare parte a tarii si doar prin Moldova soarele se arata foarte timid. In Maramures, in Transilvania si in buna parte a Crisanei va ninge, in timp ce in Banat, in Oltenia si in vestul Munteniei cad precipitatii mixte si se va depune polei.
Vremea continua sa se incalzeasca usor, iar maximele se incadreaza in general intre minus 5 grade in estul Transilvaniei si 5 grade in Dobrogea.

Duminica ninge in aproape toate masivele, iar la altitudini mai mici de 1.300 de metri ninsorile se pot transforma in lapovita si pot favoriza formarea poleiului. Vor cadea precipitatii in toata tara. In Banat, Crisana, Maramures, dar si in nordul Transilvaniei si al Moldovei, precum si la munte, la altitudini mai mari, va ninge. In sud-est va ploua, iar maximele castiga chiar 3-4 grade. In general, amiaza vine cu valori normale, cuprinse intre minus 3 si plus 3 grade Celsius.
Iata ca iubitorii sporturilor de iarna vor putea sa se delecteze din plin de placerile alunecatului pe schiuri sau sanii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.