In Romania se investeste!

In Romania se investeste!

0 124

Tara noastra ocupa locul 16 intre cele mai atractive 25 de destinatii pentru investitii straine din lume. Locul este unul onorabil daca ne gandim ca dupa Romania in top se gasesc tari ca Cehiei sau Rusiei. Ineditul studio a fost realizat de catre firma de consultanta A.T. Kearney privind perceptia directorilor celor mai mari companii din lume.
Potrivit studiului, China este considerata cea mai buna tinta pentru investitii, la fel ca si in 2007, iar urmatoarele doua pozitii sunt ocupate de Statele Unite si India. Studiul a avut la baza topul din 2010 a Indicelui Increderii privind Investitiile Straine Directe.
A.T. Kearney foloseste pentru comparatie un studiu din 2007, in care Romania nu a fost inclusa printre cele mai atractive 25 de economii. Top zece este completat de Brazilia (locul 4), Germania (5), Polonia (6), Australia (7), Mexic (8), Canada (9) si Marea Britanie (10). Din Europa au fost incluse si Franta (13), Cehia (17), Rusia (18), sau Turcia (23). Investitiile straine directe din 2011 vor ramane, probabil, la un nivel scazut, se arata in studiul A.T. Kearney.
Directorii de companii consultati sunt precauti privind realizarea investitiilor in actualul climat economic si se asteapta ca revenirea economiei mondiale sa nu aiba loc mai devreme de 2011. Jumatate din companiile consultate au afirmat ca amana investitii ca rezultat al incertitudinilor de pe piata si a dificultatilor in obtinerea de finantare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.