Cetatea Rasnov la momentul adevarului

Cetatea Rasnov la momentul adevarului

0 126

Pana la sfarsitul acestei luni va lua sfarsit tevatura creata in jurul Cetatii Rasnov. Concret, conform spuselor lui Alexandru Stanescu, noul director al Directiei Culturii, Cultelor si Patrimoniului Cultural, procesul dintre Primaria Rasnov si fostul administrator al cetatii Rasnov va avea termenul final la sfarsitul acestei luni.
„Chiar daca au existat avize date de Directia Culturii, Cultelor si Patrimoniului Cultural, acestea nu au fost respectate. Constructorul a facut dupa cum a dorit. Am incercat sa facem o reconstituire a mersului documentelor si am observat ca firma a construit cum a vrut. Cred ca institutiile de control ar trebui sa colaboreze cu noi”, a spus in presa brasoveana Alexandru Stanescu.
La baza scandalului sta intamplarea din septembrie 2009, atunci cand un balcon al Cetatii Rasnov s-a prabusit, iar cetatea a fost inchis� pe termen nelimitat. La inceputul acestui an o firma de specialitate a inceput sa faca expertiza monumentului istoric. Adrian Vestea a linistit localnicii spunand ca luna viitoare expertiza va fi finalizata, iar cel mai probabil la inceptul lunii martie cetatea va fi redeschisa publicului. Mai mult, autoritatile locale au promis ca vor reduce si pretul biletelor de intrare in cetate.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.