Brasovul cu inca sase judete sub Cod Portocaliu

Brasovul cu inca sase judete sub Cod Portocaliu

0 138

Meteorologii au emis o avertizade Cod Portocaliu pentru noptile de duminica si luni, in judetele Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Brasov, Harghita si Covasna, unde se vor inregistra temperaturi extreme, cu valori minime ce vor cobori sub – 26 de grade, anunta Administratia Nationala de Meteorologie.
Avertizarea Cod Galben emisa in 22 ianuarie si actualizata in 24 ianuarie se mentine in vigoare.

Ger de capra pietrele
In intervalul 24 ianuarie, ora 10 – 27 ianuarie ora 8, in estul, sudul si centrul tarii vremea se va mentine geroasa, mai ales in cursul noptilor si al diminetilor, astfel incat temperaturile minime nocturne se vor incadra in general intre -25 si -15 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative.
In partea de sud-est a teritoriului, in intervalul 24 ianuarie ora 10 – 25 ianuarie ora 10, vantul va mai prezenta unele intensificari, cu viteze de pana la 40 – 50 km/h, spulberand izolat zapada si determinand local scaderea valorilor.
In cursul dupa-amiezii, de duminica, directorul ANM, Ion Sandu, anuntase, in cadrul videoconferintei cu prefectii si sefii Directiilor Regionale de Drumuri si Poduri, convocata de premierul Emil Boc, ca sapte judete ar putea intra sub incidenta Codului Portocaliu, daca temperaturile vor scadea in noptile urmatoare pana la minus 28 – 31 de grade Celsius.
In Judetul Harghita s-a inregistrat recordul acestei ierni la temperaturi negative de – 29,5 grade Celsius. La Brasov recordul de temperatura s-a inregistrat la Ghimbav -28 grade Celsisus
Pana in prezent, temperaturile scazute din ultimele ore au provocat moartea a patru persoane fara adapost.

Dupa ger – vin ninsorile!
Uite ca ne-a fost dat sa traim si un asemenea cod! Este ceva mai putin obisnuit la noi, insa, la cum ne purtam cu mama Natura, asa ceva nu poate fi socotita o surpriza. Orice mama, cand copilul o supara din greu, are momente cand simte o raceala imensa fata de odrasla de altfel iubita.
Saptamana viitoare va fi din ce in ce mai frig, nu doar in timpul noptii, ci si ziua, cand nu se vor depasi -10 grade pe areale extinse, asta pana miercuri. Dupa valul de frig vor apare ninsorile.
Vestea buna este ca “ninsorile vor fi slabe pe areale restranse, in est si sud”, a declarat meteorologul Viorica Dima.
In rest, toate bune si la vara cald!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.