Utilizatorii ONLINE citesc doar TITLURILE

Utilizatorii ONLINE citesc doar TITLURILE

0 142

Poate suna paradoxal, dar utilizatorii online ai ziarelor postate in eter nu au niciodata timp pentru … citit! Conform statisticilor realizate de Google News, acestia nu fac de cat sa rasfoiasca website-urile citind doar titlurile si, eventual, o scurta descriere, mai exact, ideea principala a stirii, fara a se obosi a mai accesa intreg articolul.
Din cauza bombardarii continue cu sute si mii de informatii din toate partile, surferii de pe internet par sa fie intotdeauna in criza de timp pentru ca rareori au disponibilitatea sa zaboveasca asupra unui subiect anume.
„Chiar daca Google genereaza trafic pe paginile electronice ale ziarelor, sunt situatii in care ii deturneaza pe utilizatori de la acestea”, a declarat Ken Doctor, specialist in cadrul companiei de consultanta Outsell, subliniind ca „44% dintre vizitatorii Google News sunt interesati numai de titluri si nu acceseaza si site-urile ziarelor”.
De asemenea, 12% dintre cei care au participat la sondaj au declarat ca folosesc Google pentru a accesa site-uri informative, pentru ca, ulterior, sa caute alte informatii pe site-urile respective.
Pe de alta parte, 14% dintre respondenti au declarat ca utilizeaza platforma Google pentru a fi redirectionati spre alte site-uri, dar ca se intorc pe Google News pentru a cauta alte articole.
Totodata, sondajul indica faptul ca 57% dintre cei care au participat la sondaj folosesc in principal mediile digitale pentru a se informa. Dintre acestia, 31% folosesc agregatoare precum Google News, Yahoo!, MSN sau AOL, 30% urmaresc programe TV, in timp ce 8% acceseaza direct site-urile diferitelor medii, 18% acceseaza alte tipuri de platforme, iar 7% se informeaza de la radio.
Studiul a fost realizat in iulie 2009, pe un esantion de 2.787 persoane interesate de informatii, informeaza Mediafax.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.