Si daca talibanii ar fi evrei?

Si daca talibanii ar fi evrei?

0 150

Exista foarte multe similitudini intre pastuni si vechii evrei, de la imbracaminte, mancare, rituri, pana la traditii familiale.
Nu toti evreii sunt talibani, dar toti talibanii sunt evrei, ar fi un sofism care in curand ar putea fi demonstrat. Ministerul Afacerilor Externe israelian a decis sa finateze o ancheta pentru a stabili o data pentru totdeauna daca pastunii, etnie din sanul careia fac parte talibanii din Afganistan si Pakistan, fac parte dintre triburile stravechi israeliene.
Exista foarte multe similitudini intre pastuni si vechii evrei, de la imbracaminte, mancare, rituri, pana la traditii familiale. Cum studiul nu poate fi facut in Afganistan sau Pakistan, unde ar fi imposibila prelevarea de mostre ADN, cercetatorii si-au indreptat atentia spre India, unde de asemenea exista o importanta comunitate din aceasta etnie. Responsabila de cercertare va fi o indianca, Shahnaz Ali, care va studia legaturi dintre pastunii Afridi din regiunea indiana Lucknow si anumite triburi din Israel care au migrat in Asia cu mii de ani in urma.
Pastunii ar putea fi descendentii tribului Efraim, din nordul Israelului, care au fost exilati de invadatorii asirieni in 721 I.H. Unii dintre descendentii acestui trib israelit pierdut s-ar fi stabilit in India intre 1202 si 1761.
Israelul nu a precizat care este scopul unei astfel de cercetari. Spera oare intr-o reconciliere intre evrei si musulmani?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.