Prioritatilor legislative guvernamentale

Prioritatilor legislative guvernamentale

0 121

Imediat ce va depasit momentul in care Bugetul va trece de la faza de proiect la cea de lege, la data de 15 ianuarie intra in dezbatere in Parlament, Guvernul doreste rapid rezolvarea unor prioritati legislative.
Perspectiva prioritatilor legislative imediate pe care le are in vedere, Guvernul sunt prinse intr-o ultima declaratia a premierului Emil Boc:
1) Legea reformei sistemului de pensii – efortul imediat dupa adoptarea bugetului de stat va fi redirectionat spre aceasta lege.
2) Legea educatiei nationale – care va fi rediscutata in Parlament. CCR a apreciat ca aceasta lege nu poate fi promovata prin asumare, ci doar printr-o dezbatere parlamentara.
3) Legea responsabilitatii fiscale – pe care am depus-o la Parlament si pentru care vom merge de cate ori este nevoie in comisii si in plenul Parlamentului pentru a o sustine.
4) Aplicarea actelor normative privind descentralizarea si standardele de cost pentru diverse domenii ale economiei. Descentralizarea va continua in administratie, sanatate, cultura, protectie sociala, in toate acele domenii unde decizia va putea fi luata de autoritatea care este mai apropiata de cetatean. Probabil ca pana la finalul vacantei parlamentare vom sti mai multe despre aceste intentii rpin inaintarea proectelor de legi.
Despre impozitul minim inca nu se stie ce o soarta va avea. Intr-o declaratie a ministrului Vladescu si Boc incertitudinea persista – „orice varianta este posibila” .

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.