Destinatii turistice de TOP in 2010

Destinatii turistice de TOP in 2010

0 134

Toata lumea se aprinde la auzul ca se investeste in infrastructura din sport. Fie ca este vorba despre un stadion, un bazin sau o partie de schi, orice astfel de investitie este binevenita si chiar mai mult, ar trebui incurajata dintr-un singur motiv: ea poate aduce castiguri importante pentru tara si locuitorii ei. Va intrebati cum asa? Prin simpla organizare a unui eveniment sportive de anvergura o tara poate face un profit urias.
Concret, ecoturismul si calatoriile pentru evenimentele sportive sunt doua componente de baza ale economiei actuale. Mai mult, ele vor reprezenta tendintele turistice de anul acesta. Iar acest lucru nu il spunem noi, ci specialistii de la British Airways. Astfel, printre cele mai mari atractii de anul viitor, Campionatul Mondial de Fotbal si Olimpiada de iarna vor fi principale motoare care vor ridica turismul in tarile organizatoare.
In cazul in care predictiile se vor dovedi adevarate, Africa de Sud, organizatoarea editiei din 2010 al Cupei Mondiale de Fotbal, va fi una dintre tarile castigatoare la capitolul turism international. De asemenea, Vancouver, unde se vor desfasura Jocurile Olimpice de iarna, va deveni o destinatie populara in randul multor turisti.
Stockholm va atrage un numar mare de turisti „eco”, dat fiind statutul de „Capitala Verde a Europei”, pe care orasului suedez il are in 2010. O alta tara, despre care se estimeaza ca va fi o destinatie de top anul viitor este Lituania, in conditiile in care capitala Vilnius, care este anul acesta Capitala Culturala Europeana a Europei, titlu care in mod sigur i-a adus o mai mare vizibilitate ca destinatie turistica.
Si daca nu ne credeti, uitati-va la municipiul Sibiu care a devenit cu adevarat european dupa organizarea unui astfel de eveniment. Asa ca, domnilor guvernanti, domnule Boc, madam Udrea, faceti si voi ceva!!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.