Apatie la curatat zapada de pe trotuare

Apatie la curatat zapada de pe trotuare

0 119

Comandamentul de iarna instituit la nivelul Prefecturii n-a avut batai de cap in preajma Anului Nou. Lipsa zapezii nu i-a permis sa puna in practica strategiile anti-iarna pe care pretinde ca le are pregatite pentru a indeparta neaua din oras si judet. Abia acum are ocazia sa se intrebuinteze, dar nu prea mult, pentru ca de joi se anunta temperaturi primavaratice.
Daca soferii resimt din plin revenirea iernii la inceput de an, nici pietonii nu sunt scutiti de gheata si polei. Trotuarele sunt acoperite de zapada, pe care proprietarii caselor, locatarii blocurilor si angajatii firmelor cu spatii la strada sunt obligati sa o indeparteze. Inspectorii Primariei au iesit deja sa verifice modul in care se curata omatul pe trotuarele Brasovului. Deocamdata, doar i-au somat pe cei care au uitat sa iasa la dat zapada. Si nu au fost putini. Este suficient sa dai o raita printre blocuri ca sa constati ca bunul obicei ceausist de a participa tovaraseste la corvoada hibernala s-a pierdut. Sefii de scara nu mai reusesc sa-i convinga pe membrii condominiilor de astazi sa coboare in fata blocului cu doua-trei lopeti si sa faca macar o carare prin zapada pana la intrarea in scara.
Persoanele fizice care au primit avertismente si nu isi vor curata trotuarele risca sa primeasca amenzi intre 500 si 1.000 de lei, in timp ce amenda pentru persoanele juridice pleaca de la 1.000 si poate ajunge la 2.000 de lei.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.