Schimbari la Primaria Brasov

Schimbari la Primaria Brasov

0 221

De la inceputul noului an se pare ca asupra Primariei Brasov se vor abate lucruri nu prea imbucuratoare pentru angajati.
Si asta pentru ca, potrivit declaratiilor primarului George Scripcaru, conducerea Primariei va restrange actuala organigrama, atat a aparatului propriu, cat si a celorlalte instituþii subordonate, cum ar fi Consiliului Local. Este vorba de reducerea cu pana la 20% din posturi, mai ales din cadrul aparatului propriu al Primariei, s-a anuntat in cadrul unei conferinte de presa..
George Scripcaru a spus ca este nevoie de o asemenea masura, deoarece unele posturi sunt ocupate in virtutea inertiei, iar altele sunt ocupate de persoane aflate deja in pensie.
“Vor fi persoane care vor pleca din Primarie. Trebuie sa reasezam schema de personal a institutiei. Unele directii si servicii vor suferi comasari, unele locuri vor fi vacantate. Singurul serviciu care va fi completat va fi cel de Investitii care ar putea fi transformat chiar intr-o directie de sine statatoare, pentru ca ne dorim ca in acest an sa dezvoltam cat mai multe proiecte cu finantare europeana. In plus, unitatile de management de proiect urmeaza sa fie facute cu personal din Primarie, pentru ca in acest fel reducem si timpul, si costurile”, a declarat primarul George Scripcaru.

Luat in ordinea prezentarii, primii vizati vor fi:pensionarii, beneficiari si ai unei pensii, de altfel meritate, dar si a unui salariu, ocupand functii care ar putea da o paine unor reprezentanti ai tinerei generatii, daca este nevoie de acele posturi.
Ca statistica, in prezent Primaria Brasov are 387 de angajati in aparatul propriu, la care se adauga alte cateva sute in diverse institutii subordonate Consiliului Local. O buna parte din aceste posturile la care se va renunta sunt ocupate de pensionari.
”Avem situatii diferite. Unii au ales sa renunte la pensie si sa ramana in serviciu, mizand pe ipotetice acþiuni in instanta sau pe alte variante permise de lege pentru a-si pastra si pensia pana la plafonul permis de lege, si salariul. Vom analiza fiecare situatie in parte si majoritatea acestor posturi vor fi vacantate. La fel vom proceda, de exemplu, la Serviciul de Salubrizare. Aici avem 15 angajati care verifica daca cele doua firme cu care Primaria Brasov are contracte pentru curatenia municipiului isi fac treaba. Nu cred ca trebuie atatea persoane pentru aceasta activitate. Iar controlul calitatii salubrizarii pot sa il faca si firmele respective”, a adaugat George Scripcaru.

La fel, si schema de personal a Politiei Comunitare Brasov, mai ales ca numar al sefilor care incalzesc scaune prin birouri si mai au si pensii grase din alte activitati trecute, este umflata, iar institutia urmeaza sa fie transformata in Politie Locala. Astfel va suferi unele modificari, de aici rezultand ca o parte din angajati vor ramane fara un loc de munca.

De reduceri mari va avea parte si invatamantul brasovean, unde lucrurile nu vor rãmâne ca pânã acum. Potrivit primarului, aici se prevede comasarea celor 80 – 100 de centre bugetare existente in doar cinci astfel de unitati.
”Am ajuns ca fiecare scoala sa aiba propriul centru bugetar, fiecare avand propriul director, director adjunct, secretara si contabil, in cel mai fericit caz. Si pentru ce atatia angajaþi? Doar pentru plata facturilor. Acest lucru se va putea face si prin doar maxim cinci astfel de centre sau le putem plati si noi, direct de la Primarie”, a concluzionat primarul.
Din cate se pare, teoretic cel putin, toate modificarile de personal vor fi supuse aprobarii plenului Consiliului Local Brasov n luna ianuarie 2010.

Luand ideea ca atare, ea este binevenita si absolut necesara. Ramane de vazut daca va cerne obiectivismul sau subiectivismul politic in eliminarea posturilor si oamenilor in plus.

Dan Bota.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.