Jucarii interzise

Jucarii interzise

0 157

Inspectorii de la Protectia Consumatorului au golit multe rafturi de jucariile expuse in ele. Nu ca le-au cumparat, ca nu sunt Mosi Craciuni, ci pentru ca le-au retras de la vanzare, aceste jucarii prezentand nesiguranta in manevrare si alte diferite pericole legate de aceasta.
Astfel, au fost retrase si confiscate circa 35.000 de jucãrii din import, prezentand diferite pericole pentru copii. Aceasta dupa ce inspectorii au verificat cam 200.000 de jucarii. pentru cã erau nesigure, in valoare de trei milioane de lei. In asemenea imprejurari sa tot fii inspector la protectia consumatorului!
Cele mai daunatoare jucarii de import s-au dovedit a fi cele pentru copii foarte mici, de pana la unu-doi ani. Si asta pentru ca magnetii aplicati pe jucarii se desprind destul de usor, iar daca sunt inghititi pot perfora stomacul copilului.
Jucariile cu snur care se agaþa la patut sau la cãrucior sunt, se pare, si mai periculoase. Copilul risca sa-si prinda snurul de gat si sa se sufoce.
Ca o curiozitate, jucariile romanesti merg direct in Occident tocmai pentru ca au grad zero de pericol si sunt ecologice. Nu ar fi bine sa le vindem si pe la noi?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.