Cat din PIB merge la Educatie

Cat din PIB merge la Educatie

0 128

La guvernare noua, ambitii noi! Noul cabinet Boc, cu un nou si reincarcat ministru al Educatiei, a hotarat o serie de prevederi, mai mult sau mai putine de actialitate, pentru programul de guvernare pana in anul 2012.
Astfel, cea mai importanta prevedere este alocarea a 6% din PIB pentru finantarea educatiei. Daca pana acum prioritar a fost ministerul condus de Elena Udrea (oricare ar fi fost acela), pana in 2012 invatamantul isi va lua partea leului dintr-un PIB si-asa revizuit. O alta prevedere este cea conform careia directorii de scoli vor fi angajati pe baza de concurs, in baza unei metodologii specifice, de catre Consiliul de administratie al scolii. Consiliul de administratie va fi format din 1/3 membri cadre didactice din scoala, 1/3 reprezentanti ai parintilor si 1/3 – reprezentanti ai consiliului local. Directorul va incheia cu consiliul de administratie un contract de management.
O alta idee interesanta este crearea unui cont bancar personal de educatie permanenta pentru fiecare nou-nascut din Romania. Contul va putea fi alimentat de parinti in limita a 500 de euro pe an, in limita a 2% din venitul impozabil. Contul va putea fi folosit de copil dupa varsta de 16 ani in scopuri educationale. Si ca tot vorbim de copii, alocatia de stat va creste in perioada 2010-2013, iar acordarea acesteia se va face in functie de veniturile familiei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.