Necazuri pentru pensionarii brasoveni

Necazuri pentru pensionarii brasoveni

0 152

Iar au aparut necazuri pentru pensionarii brasoveni, de data aceasta pentru ca nu-si pot depune cererile pentru biletele de tratament, un tratament de care majoritatea au stringenta nevoie.
Astfel, anul acesta pensionarii nu-si mai pot depune cererile pentru biletele de tratament, asa cum faceau in alti ani. Lipsa unui buget aprobat de guvern pentru 2010 face ca licitatiile pentru bilete sa nu poata avea loc. Din acelasi motiv Casa Nationala de Pensii nu stie nici cati bani vor putea fi alocati la anul pentru biletele de tratament. Ba mai mult decat atat, functionarii Casei de Pensii nu pot inregistra cererile pentru ca si criteriile de acordare a acestor bilete vor fi schimbate.
Anul trecut, in luna decembrie, inca din prima zi pentru depunerea cererilor pentru biletele de tratament s-au inghesuit aproape 2.000 de pensionari. Angajatii Casei de Pensii au fost nevoiti luna aceasta sa-i trimita pe pensionarii solicitanti acasa, pentru ca nu le pot inregistra cererile.

Biletele de tratament achizitionate prin Casa de Pensii sunt foarte solicitate de pensionari pentru ca sunt si foarte avantajoase. Anul trecut la Casa au fost depuse aproximativ 9.000 de solicitari, din care au fost onorate aproape 6.000 de cereri, printre ele circa 600 gratuite.
Pensionarii bat zilnic degeaba drumul Casa de Pensii si se arata nemulþumiti de aceasta intarziere, dar, din pacate, nu se zareste nimic précis la orizontul acestei probleme.
Destinatiile cele mai solicitate de catre pensionari sunt în fiecare an Mangalia, Techirghiol, Baile Felix sau Olanesti, statiuni cu leacuri pentru “sasiu”, adica oseminte si incheieturi, sau pentru “pompa de injectie”, adica sistemul cardiovascular. Si cu acestea nu prea este de glumit.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.