CCR: Traian Basescu a fost validat presedinte

CCR: Traian Basescu a fost validat presedinte

0 160

Traian Basescu a primit ieri dimineata noul mandat de sef al statului din mana presedintelui Curþii Constitutionale, Ioan Vida. Basescu a declarat la ceremonie ca unul dintre obiectivele sale este sa fie un presedinte mai bun decat a fost in primul mandat.
Luni, judecatorii CCR au validat rezultatul alegerilor din 6 decembrie.
La ceremonie, seful Senatului si al PSD si contracandidat la functia de presedinte al Romaniei, Mircea Geoana, a lipsit de la ceremonie.
Iata, pe scurt, punctarea evenimentului.
– Basescu a ajuns la sediul CCR la ora 10,00 si a fost asteptat de o serie de simpatizanti – cam 30 la numar – din Blocul National al Revolutionarilor.
– La ceremonie au participat mai mulþi lideri PD-L, printre ei aflându-se, normal, si credinciosul catelandru Emil Boc, Gheorghe Flutur, Roberta Anastase, Adriean Videanu. Alaturi de ei s-au aflat vicepresedintele PNL Puiu Hasotti, ministrul interimar al Apãrãrii, Mihai Stanisoara, procurorul general al Romaniei, instaurat si mentinut in functie de Basescu, in primul mandate, Laura Codruta Kovesi, presedintele-executiv al UDMR, Kelemen Hunor.
– Preºedintele Senatului si contracandidatul lui Basescu din finala de pe 6 decembrie, pesedistul Mircea Geoana, a lipsit de la ceremonie.
– Ioan Vida, presedintele Curþii Constitutionale, declara: CCR a hotarat validarea lui Traian Basescu in functia de presedinte al Romaniei. Domnul Basescu a obtinut cele mai multe voturi valide exprimate. Hotararea este definitive si se publica in Monitorul Oficial.
– Zapada se pare ca i-a creat ceva probleme si Elenei Udrea, care a ajuns la usa salii unde Traian Basescu primea validarea la cateva minute dupa inceperea ceremoiei. Dar nu face nimic, coana Elenuta este dama bine si I se permit multe, ba chiar prea multe.
Apoi a cuvantat Traian Basescu:
– Este un moment unic in viaþa unui sef de stat momentul in care este reales. Mie poporul roman mi-a facut aceasta onoare si trebuie sa spun ca romanii pe 6 decembrie mi-au dat unii sustinere, altii o lectie. Indiferent de pozitia lor, voi fi presedintele tuturor, si a romanilor din strainatate. Bine, chestia asta mi-amintesc sa o fi auzit si acum cinci ani si s-a transformat in “romanii mei” si in “ceilalti”.
– Obiectivul principal este ca fiecare roman sa simta ca presedintele este si al lui, indiferent cum a votat. Acesta este crezul meu pentru urmatorii cinci ani. Acuma ramane de vazut cum o va simti acest fiecare roman pe propria sa piele, care in foarte multe cazuri nu este portocalie.
– Pentru mine nu este obiectiv mai important decat modernizarea statului roman. Avem un stat care apasa pe umerii romanilor. Trebuie sa simplificam statul. Da, dar din cat ear fi normal, acest stat ar trebui sa apese asupra umerilor si constiintei alesilor romanilor, nu a romanilor simpli si truditori.
– Romania trece printr-o situatie dificila, iar in aceasta perioada avem nevoie mai mult ca oricand de solidaritate

Dupa care gasca s-a spart si fiecare s-a dus in treaba sa, cu gandul la un vin fiert, pe urgia de afara.

Dan Bota.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.