Termoizolare la foc automat a blocurilor din Brasov

Termoizolare la foc automat a blocurilor din Brasov

0 142

Cele 46 de blocuri din Brasov care au intrat in Programul National de izolare termica se afla in ultimele stadii de executie, primele doua blocuri fiind finalizate inca in urma cu cateva saptamani.
„In acest fel, acum avem finalizate 27 din cele 46 de imobile de locuinte care au intrat in Program in acest an. Cel mai probabil, saptamana viitoare vor mai fi incheiate lucrarile la alte 18 blocuri. De asemenea, avem asigurari ferme din partea societatilor care se ocupa de lucrari ca ultimele trei blocuri care au fost prinse in acest program vor fi finalizate si ele pana la sfarsitul anului”, a spus viceprimarul Miklos Gantz, citat de Buna Ziua Brasov.
Aceste 46 de blocuri se alatura primelor patru care au fost izolate termic in aceasta vara. Edilul a precizat faptul ca, izolarile cladirilor de locuinte nu se vor opri, precizand ca „in acest moment, suntem in diverse stadii cu documentatiile pentru alte 100 de blocuri pe care vrem sa le prindem in primavara anului viitor”.
Banii se impart intre Guvern, care contribuie cu 50%, municipalitate, cu 30% si o cota de participare de 20% din partea locatarilor.
Lucrarile de interventie stabilite prin reglementari sunt:
* Izolarea termica a peretilor exteriori,
* Inlocuirea ferestrelor si usilor exterioare existente, inclusiv tamplaria aferenta accesului in blocul de locuinte, cu tamplarie performanta energetic
* Termo-hidroizolarea terasei/termoizolarea planseului peste ultimul nivel in cazul existentei sarpantei
* Izolarea termica a planseului peste subsol, in cazul in care prin proiectarea blocului sunt prevazute apartamente la parter
* Lucrari de demontare a instalatiilor si echipamentelor montate aparent pe fatadele/terasa blocului de locuinte precum si remontarea acestora dupa efectuarea lucrarilor de izolare termica
* Lucrari de refacere a finisajelor anvelopei.
Odata cu efectuarea acestor lucrari de interventie se pot executa si urmatoarele lucrari, justificate din punct de vedere tehnic in expertiza tehnica si/sau auditul energetic:
* Lucrari de reparatii la elementele de constructie care prezinta potential pericol de desprindere si/sau afecteaza functionalitatea blocului de locuinte, inclusiv de refacere in zonele de interventie,
* Lucrari de interventie la instalatia de distributie a agentului termic pentru incalzire aferenta partilor comune ale blocului de locuinte.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.