Masina de iarna nu-i ca vara

Masina de iarna nu-i ca vara

0 131

Zapada de pe strazile orasului le-a facut ieri ore negre soferilor aflati in trafic. Masinile s-au tarat lent pe carosabilul greu, in ciuda materialului antiderapant pe care autoritatile sustin ca l-au imprastiat inca de dimineata. La conditiile dificile de mers s-a adaugat inconstienta soferilor care au iesit in trafic cu masinile nepregatite de iarna. 35 de utilaje sunt gata sa intervina cu plugurile daca ninsoara se inteteste. Desi nu a nins abundent, zapada care a inceput sa cada inca de luni seara a ingreunat si mersul trenurilor.
Potrivit municipalitatii, 12 utilaje au imprastiat inca de dimineata material antiderapant pe strazile Brasovului. Pentru ca nu ningea foarte abundent, firmele insarcinate cu deszapezirea in oras nu au intervenit cu plugurile. Probabil ca asta a si fost cauza pentru care conducatorii auto au simtit ca sofatul pe timp de iarna nu-i ca vara. Omatul greu le-a dat de furca soferilor, mai ales celor care nu au inca masinile pregatite de iarna. Teama de derapaje pe cauciucurile de vara a ingreunat circulatia in oras, unde autoturismele au format pe alocuri coloane lente. 20 de echipaje de politistii de la Rutiera au supravegheat traficul in toate localitatile judetului, unde nu s-a inregistrat niciun eveniment rutier deosebit, cu exceptia catorva tamponari usoare.
Daca materialul antiderapant s-a dovedit insuficient pentru a contracara efectele ninsorii iar zapada continua sa cada, chiar daca anemic, este de asteptat ca firmele care se ocupa cu deszapezirea sa intervina cu plugurile celor 35 de utilaje din dotare:
Politistii ii avertizeaza pe soferii care nu si-au pregatit masinile pentru iarna sa se grabeasca sa-si echipeze autoturismele.
Nu doar pe strazi s-a circulat greu. Trenurile si calatorii s-au confruntat la randul lor cu rigorile iernii. Desi tabelele din gara Brasov nu indica minutele de intarziere ale curselor interne, mai multe garnituri au ajuns la destinatii cu zeci de minute mai tarziu fata de orarul stabilit.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.