Un cap de acuzare PSD a picat

Un cap de acuzare PSD a picat

0 183

Social-democratii par sa fi pierdut unul din cele patru puncte ale contestatiei depuse la Curtea Constitutionala: reexaminarea voturilor anulate i-a dat castig de cauza tot lui Traian Basescu. Astfel au mai ramas alte trei puncte pe care CCR va trebui sa le analizeze.
Unul din capetele de acuzare ale PSD la adresa corectitudinii alegerilor prezidentiale din 6 decembrie pare sa fi cazut. Dupa analizarea voturilor anulate in urma cu o saptamana – cerere aprobata vineri de Curtea Constitutionala – Biroul Electoral Central (BEC) a mai gasit 1169 de voturi bune pentru Traian Basescu si 969 de buletine stampilate in favoarea lui Mircea Geoana. Este o lovitura de moral pe care pesedistii o incaseaza, desi sambata acestia au iesit, prin purtatorul de cuvant, Bogdan Niculescu-Duvaz, si au declarat ca nu asta au contestat ei, ci faptul ca mai multe voturi pentru Geoana au fost anulate printr-o stampilare ulterioara. Or, asta poate fi demonstrat doar printr-o complicata expertiza criminalistica. Una aplicata fiecarui buletin cu doua stampile, pe care apare votat si Geoana.

Pe lista de reclamatii ale PSD au mai ramas astfel trei puncte: doua se refera la voturile pe liste speciale si la scrutinul desfasurat in diaspora. Social-democratii cer compararea tabelelor cu semnaturi si a declaratiilor pe propria raspundere cu CNP-urile din baza de date de la Evidenta Populaþiei – in sectiile speciale si din diaspora, pentru ca ar exista suspiciuni de vot multiplu si CNP-uri inexistente. Un total de 780.000 de voturi, spune senatorul PSD Dan Sova.
Ultimul punct pe lista PSD se refera la corectitudinea unor procese verbale care ar fi fost falsificate prin inversarea numarului de voturi ale celor doi candidati. Social-democratii ar fi depus la CCR 664 de astfel de procese verbale de la sectii, drept exemplu.
Astazi, cei noua judecatori ai CCR ar putea oferi noi raspunsuri la aceste acuzatii.
Pentru ca CCR sa dispuna anularea alegerilor din 6 decembrie si repetarea scrutinului, daca se stabileste, potrivit legii, ca votarea si stabilirea rezultatelor au avut loc prin frauda de natura sa modifice atribuirea mandatului.

Oricare ar fi rezultatul – si se pare ca Traian Basescu va avea castig de cauza – un sentiment ciudat imi aminteste intr-una ca Basescu a castigat prin frauda.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.