Mugur Isarescu premier?

Mugur Isarescu premier?

0 146

Din cate a razbatut in mass-media, se pare caTraian Basescu incearca sa-l convinga pe Isarescu sa accepte postul de premier, doar, doar va reusi acesta sa multumeasca pretentiile clasei politice si, totodata, prin stiinta sa de a lucra cu cifre, sa scoate cat de cat tara din rahat.
In caz ca seful BNR va refuza oferta, alternativa lui Basescu este un premier politic din PD-L.
Surse din PD-L au declarat ca seful statului incearca sa-l convinga pe Isarescu sa accepte, oferindu-i garantia unei perioade in care sa-si pastreze si postul de la Banca Nationala, asa cum s-a intamplat in perioda 1999 – 2000, cand Isarescu a condus guvernul CDR.
Sursele citate sustin ca guvernatorul, daca va fi convins sa ia macar in considerare oferta, ar dori sa aiba in spate un guvern politic puternic, format nu doar din PD-L ºi UDMR, ci si din alte partide, fie PNL, fie PSD.

Daca, totusi, Isarescu va refuza oferta, varianta lui Basescu este un premier politic din randul democrat-liberalilor. Deocamdata, presedintele nu s-a hotarat asupra unui nume din PD-L, urmand sa ia o decizie la sfarsitul acestei saptamani.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.