Recalificarea cadrelor medii medicale la Brasov

Recalificarea cadrelor medii medicale la Brasov

0 141

De ce, de ne ce, iata ca la Brasov asistentele medicale, infirmerele sau ingrijitoarele se recalifica.
Peste 50 de asistente medicale, infirmere sau ingrijitoare din spitalele brasovene s-au inscris la cursuri de recalificare. Sindicatele au obþinut fonduri europene pentru pregatirea personalului in meserii noi, cum ar fi cea de baby-sitter sau ospatar. Proiectul finantat de Uniunea Europeana se adreseaza cu prioritate angajatilor trecuti de 45 de ani.
De pilda, Daniela Stoichicianu lucreaza la un spital din judetul Brasov de aproape 20 de ani. Marti, la iesirea din tura, a mers direct la sindicat, sa se inscrie la cursuri de recalificare.
„La cursul de baby sitter si la cel de ingrijire la domiciliu m-am inscris, dar s-ar putea sa optez si pentru coafura sau manichiura”, a declarat ea.

Asistenta spune ca a facut liceul sanitar din pasiune.
Cele doua decenii de munca in spital nu mi-au adus insa numai bucurii. Sunt avantaje si dezavantaje, avantaje cand vezi multumirea pacientilor, dezavantajele – materiale, salariul”, adauga cadrul medical.

Asistentele si celelalte cadre medii sanitare care vor termina cursurile vor fi protejate in cazul unor eventuale noi concedieri. Sindicalistii se tem ca acestea vor avea loc, in ciuda crizei acute de personal.

Cele care vor urma cursurile nu sunt obligate sa paraseasca sistemul, dar vor avea alternative prin aceste certificate recunoscute in toata Uniunea Europeana. Cursurile de recalificare pentru asistente vor dura 10 saptamani si vor incepe in luna ianuarie.

Iata, asta se petrece in Romania dezbinata de cinci ani de Basescu. Se pare ca si sistemul sanitar va fi ingropat complet, cu bolnavi cu tot. Caci putini isi vor putea permite cabinete si clinici particulare, majoritatea fiind condamnata la o moarte dureros de lenta si gratuita.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.