Vox populi, BOX dei!

Vox populi, BOX dei!

0 173

Cel mai hilar – daca n-ar fi de tot jalnic – spectacol politic din aceste zile este felul in care politicienii de toate culorile din Romanica au ajuns din nou la mana lui Traian Basescu. Mana dreapta, mai precis. Aia cu care se presupune ca i-ar fi sters un dos tincului care a strigat mascari la mitingul de la Ploiesti sau cu care, potrivit versiunii pedeliste, l-ar fi apucat doar parinteste de barbie pe acelasi pustan, un gaozar in devenire. Dreapta lui Traian Basescu a activat in proaspata coalitie PNL-PSD centrii memoriei, cu rascolirea careia au fost insarcinati penelistii intrati in combinatie cu pesedeii. Ei sunt responsabili, se pare, in scurtul rastimp ramas pana la turul al 2-lea al prezidentialelor, cu anamnesisul din care trebuie musai sa reiasa cat de mult regretau liberalii aliati pe atunci cu PD-ul lui Basescu gestul condamnabil facut de prezidentiabilul de la acea vreme pe scena de la Ploiesti. Calin Popescu Rememoreanu isi aminteste brusc de niste discutii din autocarul electoral care transporta de la miting stafful pedelist de campanie catre alte podiumuri-ringuri de box. Dar cel mai profund proces de anamneza a suferit nababul petroliberal Patriciu. A carui aparitie la televizor in preziua ivirii casetei pe piata este semnul cel mai evident al mizei pentru care se poarta bataia electorala in acest scrutin.
De ce dracu a fost nevoie sa se deranjeze ditai mogulul din tihna palatului ca sa apara pe sticla si sa-si activeze memoria cincinala pentru recuperarea unui eveniment petrecut in 2004? Avea o armata de lachei la indemana sa faca asta. Probabil ca cinci ani este intervalul maxim de suportabilitate a efectelor unei amintiri urate la Patriciu. A carui constiinta n-a mai putut – pasa-mi-te – sa duca povara acestei intamplari si a simtit nevoia sa se elibereze de ea taman intre cele doua tururi de scrutin.
Sa-si aminteasca cineva sa-l sune pe Patriciu chiar inainte de alegerile prezidentiale de peste cinci, cand i se reseteaza lui memoria. N-ar fi exclus sa aflam niste detalii grotesti despre vreun gest de-al lui Geoana din periplele acestor zile de fericire conjugala liberalo-pesedista.
Pana atunci, insa, va fi nevoie sa mai suportam ceva timp mareea de pareri pretins experte pe care tabara pedelista si cea a coalizatilor le produc pe banda despre caseta cu pumnul lui Basescu. Daca putem admite ca verbiajul despre orice subiect penal ce urmeaza sa intre in malaxorul justitiei provoaca in genere o presiune consistenta asupra magistratilor chemati sa judece speta, trebuie sa fim de acord ca analistii experti in inregistrari video care se vor pronunta asupra veridicitatii casetei vor lucra intr-o atmosfera de infern. Mai ales dupa ce sceneta de la miting a fost intoarsa – nu-i asa – ca la Ploiesti din toate unghiurile ca sa-l vada pe Basescu lovind cand cu stanga cand cu dreapta.
Ca in politica nu stie stanga ce face dreapta este un dicton consacrat in Romanica. La fel de notorie este si strategia care i-a mai ramas lui Zeus Traian Basescu de a incita poporul sa se exprime asupra veracitatii scenetei de box de la Ploiesti. „Vox populi, box dei! va spune in curand presedintele, in locul confruntarilor cu Geoana pe teme cuminti de macroeconomie, anulate pe moment din motive de audienta superioara a cafturilor de campanie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.