Mogulii – damblaua lui Basescu

Mogulii – damblaua lui Basescu

0 148

In disperare si neavand ce sa mai spuna, lui Traian Basescu ii ies pe gura mogulii ca apa din furtunul pompierilor, asa ca afirma senin: “Ii vd pe mogulii astia ca pe niste rechini care se invart in jurul datei de 6 decembrie”.
Traian Basescu a sustinut aseara o declaratie de presa la sediul sau de campanie. Presedintele a lansat din nou un atac dur la adresa „mogulilor”, buni atunci cand l-au ajutat sa se catere pe scaunul de la Cotroceni, ajunsi acuma in dizgratie pentru ca nu se lasa manipulate de matelot.
„La domnul Voiculescu, s-a discutat strategia politica, la domnul Patriciu, s-a discutat strategia economica si la domnul Vantu, privatizari. Crede cineva ca la sediile firmelor acestor domni s-a discutat despre inetersele cetatenilor sau despre interesele acestor domni? Credeti ca a discutat cineva cum sa ii scoata pe romani din criza sau cum sa profite ei de criza? Este cinstit, este corect ca oameni politici importanti, ca Iliescu, Adiran Nastase, Melescanu, Radu Stroe, Crin Antonescu, Hrebenciuc, sa fie convocati la sediile firmelor mogulilor? Toate aceste intalniri pentru a se discuta lucruri extrem de importante pentru tara”, a spus Basescu.
Basescu s-a declarat ingrijorat ca deciziile privind structura guvernului, programul de guvernare si privatizarile sunt decise la sediile firmelor „mogulilor” si ca premierul propus de PSD si PNL e tjnut in afara deciziilor importante.
„Ma ingrijoreaza, in modul cel mai sincer, un lucru: ca toate aceste decizii importante se iau in lipsa primului-ministru al acestei aliante. De ce nu l-au invitat si pe primul-ministru sa discute structura Guvernului, sa discute strategia economica, solutiile de privatizare? De ce primul-ministru propus este tinut in afara deciziilor importante? Se pare ca va fi independent fata de orice decizie”, a mai spus Basescu.
Basescu a mai declarat ca liderii Aliantei au cautat o solutie in care totul este decis de altii, si nu de primul-ministru: „Domnul Johannis inca nu a realizat in ce se baga”.
„Ii vad pe mogulii astia ca pe niste rechini, care se invart in jurul datei de 6 decembrie. Acolo li se pare lor ca este prada. Aceea este data dupa care li se pare ca, dupa 5 ani de neinghitit, au de inghitit prada pe care o asteapta. Eu am sa le dau o veste foarte proasta pentru ei: Ziua de 6 nu le va aduce bucurii, iar eu voi continua sa apar, de lacomia lor, interesele romanilor. Indiferent cat de tare i-as supara si cat de mult m-ar sicana impreuna cu partenerii lor din politica in indeplinirea mandatului. Va asigur ca sunt hotarat sa nu ii las sa isi inhaþe prada”, a mai spus Basescu.

Este de groaza execrabilitatea discursului ieftin, provocat de lipsa oricarei idei si a panicii care il cuprinde tot mai mult pe Traian Basescu. Panica provocata nu numai de iminenta pierdere a fotoliului de presedinte, ci mai mult de urmarile – in mare parte penale, caci nimeni nu-l va mai ierta – inerente pierderii inaltei functii. Iar cei din jurul sau schiauna din ce in ce mai disperati, nava lor nemaiavand sanse sa ajunga la vreun tarm.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.