Conferinta despre ingrijiri paliative la Brasov

Conferinta despre ingrijiri paliative la Brasov

0 177

Astazi, 17 noiembrie 2009, intre orele 9:00 – 14:00, in Sala 120 a Consiliului Judetean Brasov, Fundatia Hospice Casa Sperantei organizeaza conferinta „Brasovul – judet pilot pentru servicii integrate de ingrijire paliativa”.
Aceasta conferinta se refera la acei pacienti care sufera de cancer si pentru care sunt necesare ingrijiri suplimentare, atat in perioada de spitalizare, cat si ulterior acesteia, la domiciliu.
Proiectul a obtinut finatare din partea Fundatiei Bristol Myers Squibb pentru o perioada de 2 ani.
Modelul dezvoltat in cadrul acestui parteneriat va avea potential de replicare in alte judete din tara.
La confeinta sunt invitate sa participe autoritati locale (Consiliul Judetean, Directia de Sanatate Publica, Primaria Brasov, Directia de Servicii Sociale, Casa de Asigurari de Sanatate a judetului Brasov, Colegiul Medicilor Brasov, Ordinul Asistentilor Medicali, Moaselor si Asistentilor Medicali Generalisti din Romania, ), reprezentanti ai unitatilor sanitare implicate in proiect si medici de familie din zonele Brasov si Zarnesti, specialisti in ingrijiri paliative din Marea Britanie si din SUA.
Hospice Casa Sperantei, promotor activ al ingrijirilor paliative in Romania si centru de excelenta in Europa de Est, colaboreaza cu Ministerul Sanatatii si Federatia Asociatiilor inca din anul 2008.
Cercetari sociologice reprezentative la nivel national (IMAS) au aratat faptul ca aproximativ 20% din populatia tarii s-a confruntat sau se confrunta cu problema ingrijirii unui bolnav incurabil (de cele mai multe ori o ruda apropiata), si ca doar sub 5% din nevoia de astfel de servicii este acoperita in momentul de fata.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.