Lui Basescu i-au pierit laudatorii

Lui Basescu i-au pierit laudatorii

0 136

Si de aceea, domnul presedinte Traian Basescu se ridica el insusi in slavi, uitand ca oricare balon de sapun se sparge si ca este prea putina masa folositoare ca sa te poti spala cu el.
De aceea a scos din cufarul de matelot goarna cu care speria vietatile marine si a suflat in ea: “Deosebirea intre mine si ceilalti politicieni este ca eu am avut capacitatea sa progresez, sa evoluez.”
Si omul are dreptate, atata doar ca nu vrea sa bage de seama ca merge ca racul.
Traian Basescu a afirmat ca cei 12 ani pertecuti pe mare si in strainatate l-au ajutat foarte mult sa se adapteze societatii romanesti de dupa Revolutie, si prin asta a reusit sa evolueze fata de „foarte multi politicieni din Romania”.
Din cate am reusit sa-l miros si sa-l cunosc pe Traian Basescu, imi pot da seama ca, in contrast cu cea mai mare parte a contracandidatilor la Cotroceni – nu mai insir si alte personalitati mai spalatele din varful politicii dambovitene – el, de cum se zarea pamant la orizont, se pregatea de vizite pe la bordel si prin carciumioarele de la iesirea din port. Ceilalti se pare ca mai treceau si pe la muzee, monumente istorice si alte asemenea, macar pe scurtatura.
„Sa condamn crimele comunismului a fost sa inchid acest capitol din viata mea si a milioane de romani. Eu mi-am castigat existenta greu. Nu am stat in sedinte de partid la uscat. Pentru 12 ani de zile partenerii mei erau valurile, marea, nava de care trebuia sa am grija. Nu ma simt legat de ei (grupul Iliescu, Geoana, Hrebenciuc, Nastase – n. a.). Si 12 ani de umblat prin lume m-au ajutat sa vad cu alti ochi realitatile de la noi”, a spus Traian Basescu.
Si este normal sa fi privit cu alti ochi lumea, cand, ajuns acasa, ochii ii zburau dupa politisti, sa nu-l prinda vanzand blugi si alte minunatii occidentale, de negasit in comert normal pe la noi. Cata sudoare nu l-o fi trecut, castigandu-si astfel painea.
Seful statului a mai afirmat ca, fiind atat de mult timp plecat din tara, i-a fost foarte usor sa se adapteze la conditiile societatii romanesti dupa Revolutie, cand s-a dat drumul la hotie, minciuna, perfidie si toate celelalte personaje din caleasca existentei basesciene.
„Mie mi-a fost usor sa ma adpatez unei societati de dupa Revolutie. Am avut usurinta de a intelege, desi nu am devenit constient ce inseamna capitalism din 1990. Deosebirea intre mine si foarte multi politicieni este ca eu am avut capacitatea sa progresez, sa evoluez”, a precizat seful statului.
Mie-mi spune?
Ce ma frapeaza insa pe mine este insa faptul ca, in ultima vreme si tot mai des, aminteste de drumurile marine. Probabil, cand nu-l vede nimeni, mai baga in sacul de voiaj cate un lucrusor necesar lungilor voiaje de peste mari si oceane. Vai de echipajul al carui comandant ar putea deveni!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.