Hoti de lemne prinsi de Politie

Hoti de lemne prinsi de Politie

0 211

Atentia Politistii Serviciului de Ordine Publica s-a indreptat, in ultima vreme, in primul rand spre localitatile Sacele, Zarnesti si Poiana Marului, unde se semnalasera furturi insemnate de lemn din padurile apropiate.

Astfel, in zona “Valea Scocului” din Sacele au fost identificaþi patru tineri, cu varste cuprinse intre 18 si 21 de ani, care taiasera deja, fara nici un drept, 9.5 metri cubi de material lemnos. Suspectii sunt acum cercetati in stare de libertate pentru furt de arbori, conform Legii 46/2008.
De asemenea, pe traseul Brasov – Zarnesti – Sinca, au fost verificate toate autovehiculele care transportau lemne, ocazie cu care au fost gasite trei persoane ce nu au respectat prevederile legale in acest sens. Acestora li s-au dat amenzi in valoare de 1.000 de lei.
Tot pe acest traseu a fost identificat si un tanar, in varsta de 25 de ani, care conducea in stare de ebrietate un tractor neinmatriculat. Ca urmare, tractoristul este si el cercetat, in stare de libertate, in acest caz pentru infractiuni la Legea Circulatiei.
In sensul prevenirii infractiunii de furt de lemne din fondul forestier, ar fi cazul ca asemenea controale, pe sosele si prin paduri, sa fie efectuate cat mai des si cu efective cat mai mari, dupa care infractorii sa fie tratati fara manusi si cu asprimea meritata.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.