Cioaca si avocata sa tergiverseaza procesul prin neprezentare

Cioaca si avocata sa tergiverseaza procesul prin neprezentare

0 188

Politistul Cristian Cioaca este deja client fidel al Tribunalului Brasov unde ar trebui sa se prezinte in mod regulat. Insa, acesta incearca, de cate ori poate, sa se sustraga de la aceste intalniri cu judecatorii si procurorii care ii ancheteaza cazul.
Cristian Cioaca are la Brasov trei procese civile deschise de parintii Elodiei. Primul se refera la anularea contractului de inchiriere a garsonierei si a promisiunii de vanzare a acesteia peste cinci ani.
Cel de-al doilea proces a fost deschis pentru stabilirea programului de vizite a copilului la bunicii materni.
Un alt proces a fost deschis pe cale civila de parintii Elodiei pentru a obtine anularea contractului de vanzare a apartamentului pe care Elodia Ghinescu si Cristian Cioaca il detineau in cartierul Noua.
Cioaca mai are la Brasov si trei procese penale.
Primul este pentru acuzatia de omor, cel de-al doilea pentru furt intre soti si cel de-al treilea pentru violarea corespondentei electronice a Elodiei, dosar in care a fost audiat si prezentantorul TV Dan Diaconescu.
Unul dintre motivele pentru care Cioaca ar trebui sa se prezinte la tribunal este infractiunea „informatica” de care este invinuit.
El este invinuit ca a „cotrobait” prin casuta electronica a sotiei sale, Elodia Ghinescu, dupa disparitia acesteia, cu mai bine de doi ani in urma, facandu-i publice mesajele fara nici un drept.
Nici nu a inceput bine sedinta, ca a fost obtinut un nou termen, pentru 30 noiembrie, intrucat Cioaca s-a prezentat la proces cu o cerere de amanare din partea avocatei sale. Absenta celei care il apara pe politist nu este chiar o surpriza, dupa cum ne-a declarat avocata familiei Ghinescu, Marinela Radu, intrucat „nu e pentru prima data cand magistratul care-l reprezinta pe Cioaca prezinta cereri de amanare, nejustificate, care i se si aproba de instanta. Este un lucru mai putin obisnuit in alte dosare, daca cererile nu sunt justificate, dar se pare ca in cazul acesta este posibil. Amanarile repetate pe acest motiv ne duc cu gandul ca se doreste, de fapt, tergiversarea proceselor”.
Dar, pana in 30 noiembrie, politistul suspect in uciderea sotiei sale mai trece pe la instanta de cateva ori, in alte dosare, urmatoarea infatisare fiind in 10 noiembrie, tot la Curtea de Apel, cand are loc recursul formulat impotriva deciziei ca bunicii sa-si viziteze copilul.
Bunicii lui Patrick, fiul Elodiei, nu isi pot vedea nepotul: „Nu ne lasa sa il mai vedem, trebuie sa ii facem plangere penala, ca sa stabileasca instanta un program de vizite”, a declarat Dumitru Ghinescu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.