Spitalele in carantina

Spitalele in carantina

0 199

Toate spitalele din Romania intra in carantina ca urmare a cresterii numarului infectiilor cu noua gripa.
Ministerul Sanatatii a dispus ca toate unitatile spitalicesti din tara sa intre, incepand de ieri, in carantina, a anunþat secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel, vizitele fiind limitate in incinta unitatilor, iar campania de vaccinare va incepe pe 26 – 27 noiembrie.
Primii vaccinati vor fi elevii si cadrele medicale.
Medicii recomanda vaccinare in cadru organizat.
Romania are un stoc suficient de 400.000 de doze de medicamente antivirale si a mai solicitat 1.375.000 de doze.

„Vaccinarea va incepe an luna noiembrie, data estimativa fiind 26-27 noiembrie. Vaccinarea se face cu Antigrip produs de Institutul Cantacuzino. Ministerul Sanatatii a renunþat la achizitia celor 1 milion de doze de vaccin din piata pentru ca toate ofertele primite aveau ca termen de distributie anul 2010”, a declarat Adrian Streinu – Cercel.
555 de noi cazuri de imbolnãvire cu virusul A/H1N1 au fost confirmate deja in Romania, boala raspandindu-se in mai multe orase ale tarii. Mai multe scoli din Bucuresti, Iasi si Filiasi au fost inchise, in vizor fiind si altele din tara din cauza numarului mare de imbolnaviri, iar cursurile de la clasele mai multor scoli au fost suspendate temporar.

176 de bolnavi sunt in continuare sub tratament, fiind diagnosticati doar in ultima saptamana, a anuntat secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel.
„In urma evaluarii pe care am facut-o am putea avea vaccinul in jur de 26 noiembrie”, a mai declarat Adrian Streinu- Cercel.
Asta e si trebuie sa ne ducem crucea, cum s-ar zice. Pacat insa ca nu da boala doar in cine stiu eu!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.