Vremea in saptamana aceasta

Vremea in saptamana aceasta

0 181

Saptamana aceasta va fi caracterizata de zile friguroase, urmate de o incalzire usoara a vremii
Prima zi de noiembrie a seamanat mai degraba cu prima zi de decembrie. Nu a nins, dar temperaturile au fost cu siguranta mult mai mici decat ar fi fost normal. Dar chiar daca saptamana aceasta incepe tot cu vreme rece, meteorologii spun ca peste cateva zile se va incalzi usor, temperatura revenind la normalul acestei perioade.
Ziua de astazi se anunta friguroasa, cu maxime de la un grad, doua in estul Transilvaniei si nordul Moldovei pana la cel mult 10 – 11 grade in Campia de Vest, unde vantul prezinta intensificari dinspre sud.
Cerul e insa variabil, asa ca nu vom avea parte de precipitatii serioase, ci doar de ceva burnita izolat si fulguieli care insoþesc ceata diminetii.

Maine se innoreaza in aproape toata tara, mai ales spre seara, dar precipitatiile vor fi mai ales sub forma de ploaie, extinse in jumatatea de sud a tarii si izolate in rest. Vantul insa prinde putere in toate regiunile, mai ales in sud, sporind senzatia de frig. Maximele vor fi intre 2-3 grade si cel mult 12-13. Bucurestenii se mai incalzesc putin marti, maxima urcand la 9-10 grade, dar cerul va fi noros, iar spre seara se asteapta ploi si vant destul de nervos.

Se mai incalzeste spre mijlocul saptamanii, valorile termice revenind la normal. Vom avea asadar maxime si de 13 grade in sud-estul tarii, dar si ploi consistente in regiunile sudice si estice.
Nu este exclus ca spre afarsitul saptamanii sa se atinga si 20 de grade Celsius, in sudul tarii, spun meteorologii, dupa care vremea se va raci din nou.
Asa ca pregatiti-va ceaiurile si galosii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.