Gradinitele servesc mancare stricata

Gradinitele servesc mancare stricata

0 190

Viata extrem de ocupata a parintilor din ziua de azi, care trebuie sa munceasca de dimineata pana seara pentru un trai decent, ii determina pe acestia sa-si lase copiii in grija altora.
Din aceasta cauza, multi dintre acestia opteaza pentru gradinite cu program prelungit, unde stiu ca odraslele lor se afla in siguranta. Din pacate, realitatea nu este conforma cu planurile acestora de acasa.
Iata ca nu mai putin de 223 de gradinite de stat si particulare, care au incluse programe prelungit, adica micutii pot dormi si manca acolo, au fost amendate pentru ca au pus in pericol sanatatea acestora servindu-le mancare stricata.
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a decis luarea acestei masuri deoarece serviciile nu corespundeau standardelor, conform unui comunicat de presa remis Antena3.ro.
Astfel, din cele 26.000 kg de produse alimentare verificate de comisarii ANPC, 630 kg prezentau abateri.
ANPC a scos din gradinite 90 de produse alimentare care depasisera termenul de valabilitate. Pentru incalcarea diverselor reglementari au fost aplicate 81 de amenzi contraventionale, in valoare de 309.000 lei.
Comisarii ANPC au costatat ca mai multe unitati aveau deficiente grave privind igiena grupurilor sanitare: faianta era desprinsa de pe pereti, nu exista apa calda, toalete stricate.
In timpul controlului, comisarii au depistat unitati de invatamant in judetele Neamt, Tulcea, Arad, Brasov, Alba, Bacau, Bucuresti si Galati, care functionau fara autorizatii sanitare sau a caror autorizatie nu era vizata pe anul in curs, dar si unitati care nu aveau regulament de ordine interioara sau care nu il respectau, in cazul in care acesta exista.
Una dintre incalcarile frecvente ale legislatiei o reprezinta nerespectarea numarului maxim de copii admisi la o grupa, iar aceasta situatie a fost intalnita de catre Autoritate in judetele Caras-Severin, Vaslui, Tulcea, Suceava si Mehedinti.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.