Operator 112 exclusiv privind fraude electorale

Operator 112 exclusiv privind fraude electorale

0 204

In ziua alegerilor prezidentiale, la dispeceratul unic de urgenta 112 va exista un operator care va prelua exclusiv sesizarile de fraude electorale, a declarat secretarul de stat din Ministerul Administratiei si Internelor, Liviu Gradinaru.
Pe 22 noiembrie si pe 6 decembrie, la dispeceratele 112 din fiecare judeþ si din Capitala va lucra cate un operator care va prelua doar sesizarile referitoare la infractiuni si contraventii la Legea pentru alegerea presedintelui, pe care le va transmite organelor de cercetare si birourilor electorale teritoriale.

Reclamantul va fi informat ulterior cu privire la demersurile intreprinse de oamenii legii pornind de la sesizarea sa.
„Se intreprind masurile de cercetare si se da raspunsul omului asupra masurilor intreprinse: daca cele sesizate se confirma sau nu se confirma ori daca este inceputa sau nu este inceputa o actiune de urmarire in baza faptelor care se prezinta”, a explicat Liviu Gradinaru.

Potrivit oficialului, Guvernul a preferat sa colecteze sesizarile privind fraudele electorale prin numarul unic de urgenta 112 deoarece este mult mai cunoscut si, deci, mai eficient decat o linie TelVerde.

Pe langa faptul ca initiativa, aceasta ca si altele, seamana cu vopsitul gardului pe dinafara, mie treaba imi lasa impresia ca, in lo de pungi cu prafuri, au fost cumparati vreo doi baloti de paie si pusi pe capetele unor intelepti din cadrul MAI si Guvern, ca sa le dea foc. Nu as vrea sa fiu in locul operatorului 112 repartizat acestei actiuni, vai de capul lui, nu va avea timp nici de mers la buda, caci zanatici se vor gasi destui, iar jucaria asta le pica tocmai bine si la indemana.
In plus, initiatorii vor avea grija sa cearna cum le trebuie, jucaria devenind periculoasa in mana celor interesati.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.