Profesorii isi iau banii prin INSTANTA

Profesorii isi iau banii prin INSTANTA

0 232

Tot mai multi profesori, din diferite zone ale tarii, reusesc sa materializeze promisiunile politicienilor nostri cu ajutorul instantei. Chiar daca a fost promulgata legea de crestere salariala, aceasta nu a fost aplicata de politicienii nostri uituci care au preferat sa faca abstractie de acel moment de „slabiciune” care i-a determinat sa faca aceasta promisiune.
Dar profesorii au refuzat sa se mai lase calcati in picioare, asa ca au decis sa mearga in instanta pentru a-si cere drepturile.
Si, se pare, bine au facut pentru ca Instanta le-a dat castig de cauza.
Aproximativ 300 de profesori din sapte unitati de invatamant din Dolj au castigat in instanta acordarea unor cresteri salariale, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant Dolj, Constantin Rada.
Acesta a afirmat, joi, ca alte 4.000 de cadre didactice, din 140 de scoli, au procese pe rol.
Acesta sustine ca decizia Tribunalului Dolj, care este executorie, dar care poate fi atacata la Curtea de Apel, demonstreaza ca guvernantii ar fi trebuit sa puna in aplicare legea de crestere salariala, asa cum a fost ea adoptata la sfarsitul anului 2008.
Acest caz nu este singular, numarul profesorilor care au dat statul in judecata si au si castigat procesele crescand treptat in ultima perioada.
Singura problema ar fi faptul ca statul nu are banii necesari achitarii salariilor si autoritatile nu stiu de unde ar putea sa ia acesti bani.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.