Tarabele cu martisoare la Brasov – o afacere efemera

Tarabele cu martisoare la Brasov – o afacere efemera

0 159

Cum mai sunt doar 5 zile pana la intrarea oficiala in anotimpul renasterii naturii, primavara, toate strazile si bulevardele se pregatesc si sa imbraca in straie de sarbatoare.
In consecinta, primul semn ca se apropie data de 1 martie este dat de amenajarea tarabelor ambulante care comercializeaza traditionalele martisoare. Fie ca este vorba de un model unicat, de modelele personalizate, hand made sau de kitsch-uri, martisoarele sunt la mare cautare in aceasta perioada, iar comerciantii spera sa dea lovitura in acest an, chiar daca este vorba de o perioada de criza economica.
La Brasov se pot gasi tot felul de modele de martisoare: de la martisoarele-bijuterii, care pot fi purtate tot timpul anului, tip brosa, coliere sau bratari, dar si cercei, pana la cele unicat, create manual.
Un nou trend care s-a incetatenit in ultimii ani il constituie achizitionarea de martisoare suflate cu aur. Aceste bijuterii sunt insotite de un certificat de autenticitate pe anul 2010 si pot fi purtate si in afara sezonului de martisor
Cel mai ieftin martisor suflat cu aur costa 14 lei, iar cel mai scump poate fi cumparat la pretul de 35 de lei.
Brasovenii sunt incantati de noile modele de martisoare cizelate, acestea fiind mai frumoase si mai elegante decat cele din anii trecuti, asa ca nimeni nu se mai uita la preturi, chiar daca acestea sunt destul de piperate.
Centrul „Reduta” gazduieste de ieri, 24 februarie 2010, Targul de Dragobete. Evenimetul dureaza patru zile, iar brasovenii vor putea face shopping traditional. De astazi, 25 februarie, la complexul Olimpia se deschide Festivalul Martisorului unde se vor gasi martisoare pentru toate gusturile.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.