Convocare politica la Cotroceni

Convocare politica la Cotroceni

0 204

Ieri, dupa caderea Guvernului Boc II, presedintele Traian Basescu a convocat partidele parlamentare in cusca leului, adica la Cotroceni, palat aflat in vecinatatea cunoscutei statui bucurestene, Leul.
Trebuie spus de la inceput ca pesedistii, prin presedintele Mircea Geoana, au hotarat ca nu are rost sa piarda timpul pe acolo, in momentul actual existand si treburi mult mai serioase de rezolvat decat sa-l asculte pe Traian Basescu palavragind intr-o intimitate deranjanta.
Minoritatile nationale, altele decat cea maghiara, au fost primul grup parlamentar care a avut discutii cu seful statului, caci acest grup, saracul, este si nu. Rareori i se cere parerea si foarte rar ii este ascultat glasul.
Liberalii si udemeristii au stat si ei vizavi de Presedinte, dar fara niciun rost, caci fiecare parte si-a spus povestea si, dupa jumatate de ora, si-au vazut de alte treburi, mai ales ca, dupa primul schimb de replici, mass-media a fost data afara.
Ultimii convocati au fost reprezentantii PD-L. Ei s-au aflat la discutii cu seful statului circa o ora si jumatate, pentru ca orice tatic isi mangaie pe frunte fiul, sa vada daca are temperatua, fiu care, prea sprintar in ghidusii, a varsat oala cu sarmale incercand sa joace baschet cu pisoiul casei si producand pagube in bugetul familiei.
„Nu ati venit intr-un moment bun, dar bine ati venit. As vrea sa multumesc premierului Emil Boc pentru determinarea pe care a avut-o ca si-a luat raspunderea pe legi pe care nimeni nu a indraznit sa le promoveze in mandatul sau. Pentru ce ati facut, si cu bune si cu rele, eu va multumesc mult, domnule Emil Boc”, a declarat Traian Basescu la inceputul discutiilor cu reprezentantii PD-L.

La randul sau Emil Boc i-a multumit sefului statului, gudurandu-se clasic, cu dat din coada si lins pe obraji din priviri, si aratand ca a fost efortul intregii echipe (citeste: haite, n.a.) a democrat-liberalilor.
„Va multumesc pentru aprecierile facute. Este rezulatul efortului intregii echipe. PD-L este interesat de continuarea reformelor si in continuare”, a spus Boc, lasand sa se inteleaga in subtitlu: baga-ma tot pe mine, ca nimeni nu te linge mai bine la fund.
Dupa care Basescu, folosind un gest de suveran care isi concediaza tiitoarea care i-a dansat pana atunci, a izgonit jurnalistii.
Presedintele Traian Basescu a afirmat perfid ca „cei care au creat aceasta criza, acum cer stabilitate. Trebuie o actiune politica rapida, o decizie responsabila”, adresandu-se cu subinteles delegatiei PD-L.
Si astfel Basescu a dat inca o dovada ca nu-si merita functia actuala si nici un al doilea mandat.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.