Pasapoarte mai putine la Brasov

Pasapoarte mai putine la Brasov

0 183

Brasovenii, ori nu mai calatoresc, ori nu mai ies din Uniunea Europeana, pentru ca astfel nu se explica de ce numarul de pasapoarte eliberate a scazut la jumatate fata de luna precedenta.
Numarul pasapoartelor eliberate in decursul lunii septembrie de catre Serviciul Public Comunitar de Eliberare si Evidenta a Pasapoartelor Simple (SPCEEPS) din cadrul Institutiei Prefectului Judetul Brasov a fost de 2.502 pasapoarte, din care 2.359 simple, fata de 5.446, din care 5.214 simple, eliberate in august.
Reducerea numarului de cereri a condus implicit la diminuarea taxelor de urgenta incasate, in luna septembrie sumele ridicandu-se la 115.700 lei, in timp ce in august s-a ajuns la o valoare record de 178.500 lei.
Prin intermediul ghiseului unic (prin care se preiau solicitarile depuse la Serviciile Publice Comunitare Locale de Evidenta a Persoanelor din judet) s-au primit un numar de 241 cereri privind eliberarea pasapoartelor.
Pasaportul face dovada identitatii si cetateniei titularului si ii da dreptul de a iesi si de a intra in tara prin oricare dintre punctele de trecere a frontierei deschise traficului international de calatori.
In strainatate, pasaportul da dreptul titularului la asistenta si protectie din partea misiunilor diplomatice si a oficiilor consulare ale Romaniei.
Pasaportul este proprietatea statului roman.
Termenul in care se solutioneaza cererile pentru eliberarea pasapoartelor simple nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare.
Termenul de solutionare a cererilor de eliberare a pasapoartelor simple in regim de urgenta, cu plata corespunzatoare a tarifului suplimentar de 100 RON, nu poate fi mai mare de 3 zile lucratoare.
La capitolul cereri privind restabilirea domiciliului in Romania, luna trecuta s-au inregistrat 6 solicitari. In perioada 1-30 septembrie s-a suspendat dreptul la libera circulatie pentru un numar de 20 persoane.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.