Vremea la sfarsit de saptamana

Vremea la sfarsit de saptamana

0 190

Se pare ca vara isi retrage si ultimul fald al fustei de pe tara noastra, ceva normal pentru aceasta data. Ne ramane insa un sfarsit frumos de saptamana, de aceasta data deja de toamna
De ieri chiar, multi dintre romani au inceput sa simta pe pielea lor schimbarile vremii, in sens termic. S-au zarit in departare nori si ploi, iar vantul s-a intensificat in Maramures, Crisana si in cea mai mare parte a Transilvaniei, ca si in jumatatea de nord a Moldovei.
Temperatura a si scazut in aceste zone. Iar maximele au coborat chiar si cu 8 grade fata de ziua de joi, astfel ca la Baia Mare au fost doar 22 de grade si 20 la Suceava.
In restul tarii, in Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei, vremea a ramas in general frumoasa, iar maximele au fost relativ ridicate, chiar cu 1-2 grade mai mari: 28 de grade la Drobeta – Turnu Severin, Craiova, Alexandria, Giurgiu, Calarasi si Buzau, 27 de grade la Pitesti si Galati, 24 la Constanta.

Astazi vremea continua sa se raceasca, in special in estul tarii. In Moldova vom avea brusc temperaturi mai reci decat media acestei perioade. Vor fi doar 14 grade la Suceava si 15-16 grade in centrul Moldovei, la Iasi si Bacau.
Temperatura scade si in Oltenia si Muntenia, dar aici maximele vor reusi sa mai ajunga pana la 22 – 24 de grade. Cel mai cald va fi insa in sud-vest, unde timisorenii vor putea sa se bucure de 26 de grade.
Ploile se raresc, iar pe arii restranse vor uda doar estul tarii, Moldova, Baraganul si Dobrogea. Dar si in celelalte regiuni sunt conditii de producere a ploii, pe arii locale, iar vantul va fi moderat in sudul si vestul tarii si in general slab in rest.

Duminica in Moldova vremea inca va fi calda. Maximele in regiune vor fi cuprinse intre 22 si 24 de grade. In restul tarii regimul termic nu se schimba, nici nu se raceste, nici nu se incalzeste. Cel mai cald va fi in Lunca Dunarii, unde maximele vor atinge 27 de grade Celsius.
In zona Timisoara, dupa-amiaza de duminica aduce 26 de grade, iar in zona Cluj vor fi 24 de grade. Nori si ploi sunt anuntate duminica doar in nord-vestul tarii, in Maramures, nordul Crisanei si nordul Transilvaniei.

Mie imi plac la nebunie comunicatele acestea meteo. Ele seamana leit cu vorbele ghicitoarelor in carti, care spun ca s-ar putea sa fie asa, dar daca nu va fi, atunci va fi altfel. Si tot de la buletinele meteo se pare ca isi trag intelepciunea si multi analisti politici pe care-i putem admira batand cu suficienta campii in emisiunile tv pe acea tema. Inseamna ca distractia in Romania inca nu a disparut.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.