Monumente istorice brasovene promovate de TVR

Monumente istorice brasovene promovate de TVR

0 195

Brasovul a fost adus in prim-plan de Televiziunea Romana printr-un documentar care va fi difuzat duminica de la ora 16.00 pe TVR1. Este vorba despre un documentar realizat de catre Ileana Ploscaru Panait si in care telespectatorilor le a fost prezentate doua dintre obiectivele turistice ale judetului nostru, si anume Cetatea Fagarasului si Castelul de la Budila.
Acest documentar face parte dintr-o campania care isi propune sa modernizeze astfel de monumente. Concret, telespectatorii care au urmarit duminica documentarul au in mana lor destinul unuia dintre cele doua edifice. Astfel, campania isi propune sa ceara votul publicului, pentru monumental care merita sa sa intre in finala pentru castigarea fondurilor necesare restaurarii. Telespectatorii vor putea vota pana vineri care dintre cele doua monumante ar merita bine-venita restaurare.
Castelul de la Budila, numita si „comuna cu trei castele“, este situat la 19 km de Brasov si 13 km de Sacele. Singurul castel care a pastrat ceva din fastul si eleganta castelelor de odinioara este cel al lui Beldy Ladislau, declarat monument istoric. Cladirea adaposteste in prezent sediul Primariei locaitatii. Cetatea Fagarasului (monument din secolele XIV – XVII) este o veche asezare voievodala care a trecut, rand pe rand, de la un domnitor la altul. Aparata de un sant de apa si ziduri ce odinioara erau puternic fortificate, cetatea pastreaza inca un aspect impunator. Cetatea, ridicata in secolul al XIV-lea, si castelul, construit la jumatatea sec. al XVII-lea, prin dublarea zidurilor exterioare, transformat in fortificatie de aparare si resedinta princiara, este un monument unicat in tara si printre putinele de acest gen din Europa.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.