Hitler a supravietuit razboiului?

Hitler a supravietuit razboiului?

0 225

In mod surprinzator, cauza general acceptata a mortii lui Hitler, pe 30 aprilie 1945, este sinucidere prin impuscare si otravire cu cianura, situatie oarecum similara cu experimentul „pisica lui Schroedinger”.
Iar lipsa de informatii cu privire la destinatia finala a ramasitelor lui Hitler, precum si rapoartele confuze generate de metoda duala a sinuciderii, coroborate cu circumstantele evenimentului, au dat nastere zvonurilor ca Hitler ar fi supravietuit sfarsitului celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Varianta oficiala
Hitler a ajuns in buncarul sau pe 16 ianuarie 1945, iar pe 22 aprilie, dupa ce fortele sovietice au intrat in Berlin, a avut o cadere nervoasa, admitand pentru prima oara infrangerea. Tot atunci si-a exprimat pentru prima oara si intentia de a se sinucide, cerand doctorului sau sa ii recomande o metoda sigura. Acesta i-a recomandat o combinatie de cianura cu un glont in cap.
In data de 29 aprilie se casatoreste cu Eva Braun si isi dicteaza testamentul. Pe 30 aprilie, cu trupele sovietice la doar 500 de metri de buncar, Hitler are o intalnire cu generalul Helmuth Weidling, care ii propune o evadare din buncar, dar acesta nu ii da nici un raspuns. Mai multi martori aud o impuscatura in jurul orei 15,30, iar Hitler este gasit, in birou sau, impreuna cu Eva Braun, impuscat. Mai multi martori au afirmat ca cele doua cadavre au fost transportate la suprafata, stropite cu benzina si date foc. Bombardamentele ulterioare au acoperit resturile celor doi, de unde au fost dezgropate de armata rusa.

In 1970, Serviciul de Contrainformatii al Armatei Rosii a exhumat resturile lui Hitler si le-a dat foc, cenusa aruncand-o in raul Elba. Au pastrat doar parti din craniu si mandibula.
50 de ani de istorie au facut din moartea lui Hitler mai mult un mister, mai ales dupa ce un cercetator american a dovedit, cu un test ADN, ca fragmentele de os din arhiva serviciilor secrete rusesti nu aparin liderului nazist, ci unei femei. Mai multe teorii ale conspiratiilor au aparut de-a lungul anilor, iar aceasta ultima descoperire a dat din nou startul conspiraionistilor.
Hitler a fugit in Argentina
Aceasta informatie a fost speculata pentru ca mai mulþi nazisti, printre care si „arhitectul holocaustului”, Adolf Eichmann, dar si dr. Josef Mengele, numit si Ingerul Mortii”, au fugit in Argentina folosindu-se de doua submarine. Prezenta celor doua vase de lupta a dat nastere si la ipoteza ca Hitler s-ar fi putut afla la bordul uneia dintre ele.
Hitler a fugit in Antarctica
Printre teoriile cu privire la adevarata destinatie a lui Hitler se afla si cea care sustine ca ar fi ajuns in Antarctica, la bordul unui submarin, avand ca destinatie o baza nazista secreta. Aparent fortele aliate au descoperit locatia bazei, la sfarsitul anilor ’50, si au distrus-o cu arme atomice.
Din nefericire, teoria are cateva probleme. Germania nu a avut o prezenta militara in Antarctica, iar singurele submarine ramase dupa razboi nu au ajuns niciodata la Polul Sud si nici nu ar fi putut ajunge din cauza faptului ca in emisfera sudica era iarna. Bombele atomice detonate in 1958, in emisfera sudica, au fost teste atmosferice, la sute de kilometri deasupra Pamantului si la mii de kilometri de Antarctica.
Hitler a fugit pe Luna
De aici incolo teoriile o iau un pic razna. Germania ar fi fost castigatoare de drept a cursei spatiale, dupa ce au reusit sa ia legatura cu un OZN, ajungand pe Luna in 1942. Mai mult, astronauti rusi si americani au stat in anii ’50 la baza nazista lunara.
Hitler este in viata si locuieste in San Diego
Aceasta este de fapt o gluma, imposibila din punct de vedere genetic, dar exista o structura vizibila pe Google Maps, o baraca apartinand Marinei Americane, pe insula Coronado, care este sub forma unei svastic.

Oricum, taina acopera inca evenimentul, iar cei ce ar putea aduce oarece lumina in toata poveste nu au inca interes sa o faca.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.