Dezvaluirile lui Vanghelie

Dezvaluirile lui Vanghelie

0 198

Marian Vanghelie declara:”Doamna simpatica Udrea a fost inregistrata nu doar de DGIPI, ci si de alte servicii.
Marian Vanghelie, liderul PSD Bucuresti, a afirmat ca declaratiile lui Dan Nica despre incercarea de fraudare a alegerilor prezidentiale sunt adevarate si chiar a explicat mecanismul. Vanghelie a negat, la emisiunea 3×3 de la Realitatea TV, ca a avut acces direct la informatiile de la DGIPI. Insa a admis ca stie multe, pentru ca are „prieteni” in structurile de stat, dar care nu vor sa spuna ceea ce stiu.
Marian Vanghelie spus ca PD-L este interesat sa controleze MAI, presedinþii de Consilii Judetene, presedinþii de sectii de votare, pentru a frauda alegerile:
„Din pacate, in Romania sunt oameni care s-au organizat ca la alegeri sa ia bani. Cu 200 de buletine false, iei 50.000-70.000 de voturi. Cu un buletin fals, te duci si dai declaratie si nu are cum sa te prinda dupa o saptamana, pentru ca nu te gaseste. O alta metoda este de a lua oamenii din judete si de a-i duce la Bucuresti”.
„Dan Nica a spus un adevar. Problema este de ce nu confiscam aceste masini ale celor care fac turism electoral. In proportie de 80% firmele de transport au fost inchiriate. Domnul Dan Nica a spus la Coalitie ca sunt inchiriate autocare in proportie de 80%”, a comentat Vanghelie.
Legat de acuzatiile lui Adriean Videanu despre accesul la informatii, Vanghelie le-a respins spunand ca a fost o singura data la MAI, dar nu pentru a lectura dosare.
„Ei au cateva probleme. Au problema cu inregistrarea cu Omar Hayssam, cea legata de afacerea in care a fost implicat un membru marcant al PD-L. Si mai au doua problemute: cea cu doamna simpatica, cu doamna Elena care nu a fost inregistrata doar de DGIPI, ci si de alte servicii aflate in subordinea lui Traian Basescu. Si a mai fost inregistrata si asta mica, EBA”, a afirmat Vanghelie, care a refuzat sa spuna daca a ascultat aceste inregistrari sau daca are probe pentru afrimatiile sale.
Intrebat cum de are aceste informatii, Vanghelie a raspuns:
„Pur si simplu le am! Am prieteni, am cunostinte in toate aceste mecanisme. Mi-au venit unele informatii in plic la primarie. Unii oameni s-au saturat de ce se intampla in Romania, dar nu pot sa se implice ei sã spuna aceste lucruri”, a spus Vanghelie, dupa care a adaugat ca Videanu minte si ca nu are dreptul sa spuna ce facea el.
„Eu nu mi-am facut iluzia ca ar putea dura Coalitia. Unii lideri locali au insistat, dar nu il stiau pe Traian Basescu. Cel mai bine si cel mai sanatos este sa stai departe de Basescu. PD-L a incercat sa ne faca sa plecam in mai multe etape. Poate ca trebuia sa plecam de mai mult timp, dar de stat nu se mai putea sta. Nu le venea sa creada cat de echilibrat a fost PSD-ul”, a declarat Vanghelie.
Acesta a admis ca a dat PD-L posibilitatea de a fura aceste alegeri.
„Ei au urmarit asta si noi am inteles, dar daca mai stateam a doua zi ar fi urmat Ministerul Invatamantului”, a afirmat Vanghelie, care a punctat ca ofertele de inlocuire a lui Dan Nica au fost „mincinoase si de neacceptat”.
„Cum e posibil sa ii mai dea un minister Elenei Udrea, care este cercetata de o comisie parlamentara?”, a intrebat retoric Vanghelie care a evitat sa spuna daca vor vota motiunea de cenzura, insa a informat ca Mircea Geoana a pus o comisie de experti sa lucreze pe Constitutie, „deoarece acest guvern nu are valabilitatea juridica”.
„Eu cred ca domnul presedinte il va pune pe Emil Boc sa-si dea demisia singur. Domnul presedinte are o formula chipurile cu un independent de pe langa doamna Udrea. O doamna independenta de pe langa doamna Udrea”.
Aceasta este previziunea lui Marian Vanghelie despre ceea ce se va intampla pe scena politica in urmatoarele cateva zile. Acesta i-a acuzat pe cei de la PD-L ca „in aceasta perioada de criza nu le pasa de oameni, ci isi urmaresc interesele politice si de afaceri”.

Sunt acuze extrem de grave, mai ales la acest nivel. In tarile civilizate, in asemenea cazuri cei in culpa ar cauta imediat gauri de sarpe in care sa se ascunda. Dar la portile Orientului avem inca ramasite medievale de caractere egoiste, departe de vitejii domnitori ai pamantului, ci asemenea fanariotilor pripasiti vremelnic prin sprijin strain acolo unde nu si-i dorea nimeni.
Iar daca Vanghelie a facut publice aceste grave afirmatii de mai sus, inseamna ca nu poate fi doar lucratura electorala, caci, fara dovezi, puscaria l-ar manca. Si nu-l cred chiar asa de prost sa si-o doreasca. In schimb, portocalia gasca basesciana ar fi cazul sa dispara odata pentr totdeauna si spre binele tarii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.